GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Κούρδοι απορρίπτουν αναφορές για ιρανική επίθεση σε βάση της Μοσσάντ στο Βόρειο Ιράκ

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars του Ιράκ ανέφερε ότι ένας ισραηλινός σταθμός της Μοσάντ δέχθηκε επίθεση στο Βόρειο Ιράκ την Τρίτη το βράδυ Η...



Το πρακτορείο ειδήσεων Fars του Ιράκ ανέφερε ότι ένας ισραηλινός σταθμός της Μοσάντ δέχθηκε επίθεση στο Βόρειο Ιράκ την Τρίτη το βράδυ

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο βόρειο Ιράκ απέρριψε αναφορές που κυκλοφόρησαν μεταξύ των μέσων ενημέρωσης της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες τα ιρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν και κατέστρεψαν μια βάση Μοσάντ στην περιοχή υπό τη διακυβέρνησή της.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars του Ιράκ ανέφερε ότι ένας ισραηλινός σταθμός της Μοσάντ δέχθηκε επίθεση στο Βόρειο Ιράκ την Τρίτη το βράδυ, και ότι ένας ανώτερος ισραηλινός πράκτορας πληροφοριών σκοτώθηκε, ενώ αρκετοί άλλοι υπάλληλοι της Μοσάντ τραυματίστηκαν.

Εν τω μεταξύ, το Sabereen News του Ιράκ ισχυρίστηκε ότι ένα κέντρο της Μοσάντ δέχθηκε επίθεση από «άγνωστες δυνάμεις αντίστασης», που «έπληξε» το Ισραήλ και την υπηρεσία μυστικών υπηρεσιών.

Την Τετάρτη, η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν μετέδωσε σε αρκετά ΜΜΕ ότι οι αναφορές για φερόμενη ιρανική επίθεση σε βάση της Μοσάντ στην περιοχή της ήταν ψευδείς.

«Επιβεβαιώνουμε ότι αυτές οι αναφορές είναι εντελώς αβάσιμες και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή κατηγορείται ότι έχει ένα ειδικό κέντρο πληροφοριών του Ισραήλ στην επικράτειά της», ανέφερε το KRG σε δήλωση.

«Σκοπός της δημοσίευσης τέτοιων αναφορών είναι να στοχεύσει μια σαφή συνωμοσία εναντίον της περιοχής και της πολιτικής της διαδικασίας».

Το Ιράν και το Ισραήλ βιώνουν έναν ακήρυκτο πόλεμο μεταξύ τους, με επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων, με πιό πρόσφατη τη δολιοφθορά που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις φυγοκέντρησης του Ιράν για την οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

Η παραπάνω είδηση δολιοφθοράς η οποία σημειωτεόν διαψεύστηκε ως αναληθής από την Περιφερειακή Διοίκηση του Βορείου Ιράκ, είναι πολύ πιθανόν να αποτελεί προϊόν προπαγάνδας του Ιράν, αφού έρχεται χρονικά αμέσως μετά τη δολιοφθορά στη Νατάτζ.

πηγη