GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πελώνη: ''Η παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού δεν αφορά την Ελλάδα αλλά το Παρίσι''!

''Ακρωτηρίασε'' τα κυριαρχικά μας δικαιώματα-Nα απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση της-Βίντεο  Η Αριστοτελία Πελώνη απαντώ...



''Ακρωτηρίασε'' τα κυριαρχικά μας δικαιώματα-Nα απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση της-Βίντεο 

Η Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους «L’Atalante» εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή όπου έχει οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή, δηλαδή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, απάντησε ότι το θέμα δεν αφορά την Ελλάδα αλλά τη Γαλλία!

Η συγκεκριμένη δήλωση προκαλεί τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα και πρέπει ή να ανασκευαστεί ή να αποπεμφθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στο βίντεο που ακολουθεί, στο 15:21, δημοσιογράφος του ALPHA ρωτά την κ. Πελώνη εάν ισχύει ότι τουρκική φρεγάτα «απείλησε» το γαλλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης κι εάν αληθεύει ότι κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα.

Ο ίδιος επίσης ρωτά εάν αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους η Άγκυρα.

Η απάντηση: «Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά, θα επαναλάβω ότι εμείς στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα για να υπάρξει σε μία πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και το κομμάτι αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα».

Μάλιστα, άρα με αυτή την δήλωση τι δείχνουμε;

Δείχνουμε ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει ότι θέλει πλέον στην ελληνική ΑΟΖ!

Δείτε το βίντεο στο 15:21


πηγη