GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άλλο επίπεδο! Ιπτάμενο όχημα λανσάρουν οι Αμερικανοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει μεγάλα σχέδια για το Hexa "Flying Car" Το Hexa είναι ένα ηλεκτρικό μηχάνημα χωρίς φτερά κάθε...


Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει μεγάλα σχέδια για το Hexa "Flying Car"

Το Hexa είναι ένα ηλεκτρικό μηχάνημα χωρίς φτερά κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). 

Αναπτύχθηκε από την LIFT Aircraft, μια εταιρεία με έδρα το Τέξας.

Τον Μάιο, η Πολεμική Αεροπορία θα αρχίσει να δοκιμάζει το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» που είχε σχεδιαστεί για την εμπορική αγορά για χρήση σε στρατιωτικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της διάσωσης στρατευμάτων, της παράδοσης φορτίου και της διεξαγωγής ελέγχων ασφαλείας σε ένα αεροδρόμιο.

Στα τέλη Μαρτίου, ένα από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα φορτώθηκε σε HC-130J και μεταφέρθηκε από το Οχάιο στο Τέξας. Αυτό ήταν μια δοκιμή για να αποδειχθεί ότι τα αεροσκάφη eVTOL ταιριάζουν για μεταφορά από στρατιωτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ.

Το πρώτο πρωτότυπο eVTOL παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και οι πρώτες μονάδες παραγωγής παραδόθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για δοκιμές και πιστοποίηση αξιοπλοΐας.

Το Hexa δεν είναι ακριβώς ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, περιγράφεται καλύτερα ως ένα drone πολλαπλών στροφέων, το οποίο θεωρείται ένα εξαιρετικά ελαφρύ αεροσκάφος που δεν χρειάζεται άδεια πιλότου για να πετάξει.

Ένα τέτοιο eVTOL ικανό να προσγειωθεί χωρίς διάδρομο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει στρατεύματα και προμήθειες που απαιτούνται για επιχειρήσεις, ενώ παρέχει επίσης μια πλατφόρμα για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Το Hexa θα υποβληθεί σε δοκιμές για όλα αυτά.

Αυτήν τη στιγμή, οι ικανότητες της Hexa είναι περιορισμένες και προσανατολίζονται προς την εμπορική αγορά αναψυχής.


πηγη