GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εμπλοκή γυναίκας στη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ; - Ποια στοιχεία έχει στη διάθεση της η Αστυνομία

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες - Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει...



Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες - Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με τους αστυνομικούς να βάζουν στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στα ίχνη τους.

Τους δύο δράστες με τα πρόσωπα τους ακάλυπτα, καταγεγραμμένα σε κάμερες ασφαλείας, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή του Αλίμου γύρω από το σημείο της δολοφονίας.

Από τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο, τα οποία έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι αρχές, έχουν καταφέρει να σχηματίσουν ένα μέρος της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες μετά τη δολοφονική επίθεση, πριν εγκαταλείψουν το σκουτεράκι, στο οποίο επέβαιναν.

Από εκεί και πέρα προσπαθούν να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα, με το οποίο διέφυγαν και αναμένεται ότι θα δώσει και περισσότερες απαντήσεις.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και μια μαρτυρία για μια γυναίκα, η οποία φαίνεται να τηλεφωνεί για αρκετή ώρα, πριν φτάσει ο Γιώργος Καραϊβάζ στο σημείο της δολοφονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται αν επικοινωνούσε με τους δύο δράστες.

Στο μεταξύ, το όχημα του δημοσιογράφου, το οποίο εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια δε φαίνεται να έχει κάποιο κοριό ή συσκευή εντοπισμού, το οποίο ενδεχομένως να είχαν τοποθετήσει οι δράστες για να γνωρίζουν ακριβώς τη διαδρομή του.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών

Σημειώνεται πως η αστυνομία «σαρώνει» τις κάμερες ασφαλείας από οικήματα και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει την πορεία του ακολούθησαν οι δράστες.

Αναζητούν βίντεο όχι μόνο από την ημέρα της εκτέλεσης, αλλά και από τις προηγούμενες μέρες, ψάχνοντας όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ από την Κηφισιά όπου εργαζόταν μέχρι τον Αλιμο.

Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να υπήρχαν δυο ομάδες, οι οποίες έδρασαν.
Η μια να παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα και η άλλη να προσέγγισε και να εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κοροναϊό.

Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Ο φορητός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μπορεί να γίνει σάρωση των περιοχών για να δουν ποια κινητά εκπέμπουν σε συγκεκριμένο χώρο και κυρίως στην περιοχή του Αλίμου.

Οι αξιωματικοί πάντως είναι σίγουροι ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και για πρωταγωνιστικά μέλη της Greek mafia.

Κι αυτό ενδεχομένως να είναι και η αχίλλειος πτέρνα τους, καθώς βγήκε στην επιφάνεια η δράση ενός οργανωμένου εγκλήματος.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι δολοφόνοι να ήταν επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό, καθώς εδώ και τρία χρόνια ακολουθείται το ίδιο μοντέλο δράσης, ενώ δεν αποκλείεται να μην γνώριζαν καν τον στόχο τους.

«Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου.

Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες.

Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί.

Έρχονται από το εξωτερικό.

Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα.

Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Σύντομα θα τους πιάσουμε» είπε στο MEGA πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης αστυνομικός

πηγη