GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κρίσιμες ώρες στη Γενεύη - Το καλύτερο πιθανό σενάριο που αναμένει η ε/κ πλευρά

Μακρά θα είναι η νύχτα στη Γενεύη όπου πραγματοποιείται η άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, αφού κρίσιμο θεωρείται το αποψινό δείπνο την ί...


Μακρά θα είναι η νύχτα στη Γενεύη όπου πραγματοποιείται η άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, αφού κρίσιμο θεωρείται το αποψινό δείπνο την ίδια ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συγκάλεσε έκτακτη ολομέλεια(σ.σ. 20:30 ώρα Κύπρου).

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΔΙΑ και του Σίγμα στη Γενεύη, Σκεύη Σταύρου, μετά το κρίσιμο αποψινό δείπνο αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα της διάσκεψης ανάλογο των εξελίξεων.

Στο δείπνο που αναμένεται να παραθέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ στις 23:00 περίπου ώρα Κύπρου, θα συμμετάσχουν μόνο οι δύο ηγέτες με τους διαπραγματευτές τους. 

Αυτό που διαφαίνεται, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Σκεύη Σταύρου, είναι ότι θα συζητηθούν θέματα ουσίας για το Κυπριακό.

Το καλύτερο σενάριο που αναμένει η Ελληνοκυπριακή πλευρά, είναι μια συνέχιση της προσπάθειας.

Αυτό δηλαδή που το ΣΙΓΜΑ μεταδίδει από τη Δευτέρα, το σενάριο για μια προσπάθεια σύγκλισης μιας δεύτερης άτυπης διάσκεψης. 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγησε χθες ότι εάν πραγματοποιηθεί μια νέα διάσκεψη, θα πρέπει να γίνει πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Δύσκολο διαφαίνεται το σενάριο να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν από τον ΓΓ του ΟΗΕ, με πιο πιθανό να υπάρξει μια δήλωση που θα σφραγίζει την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.



sigmalive