GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι φήμες οργιάζουν για τις συμφωνίες με τα Σκόπια – «Ντρίμπλα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εντόνως έχει ακουστεί και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, αν και προσώρας το σχετικό ενδεχόμενο φαίνεται να απορρίπτεται Οργιάζουν οι φ...



Εντόνως έχει ακουστεί και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, αν και προσώρας το σχετικό ενδεχόμενο φαίνεται να απορρίπτεται

Οργιάζουν οι φήμες τα τελευταία εικοσιτετράωρα περί «ξεπαγώματος» των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδος – Σκοπίων και άμεσης εισαγωγής τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση, ακόμη και μέσα στον Απρίλιο.

Με τις τρεις συμφωνίες να βρίσκονται στα συρτάρια ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η παραφιλολογία και οι ψίθυροι περί επίσπευσης της κύρωσής τους ξέσπασαν ξαφνικά στις αρχές Απριλίου.

Εκτοτε οι φήμες αυτές, προερχόμενες από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν κατακλύσει τους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους αλλά και τα απανταχού δημοσιογραφικά γραφεία.

Μπορεί επισήμως πηγές της Βουλής να διαψεύδουν ότι επίκειται ανάσυρση των συμφωνιών, ωστόσο, κατά τις πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία έχει προχωρήσει ήδη την αναζήτηση για εισηγητή, με επικρατέστερους τους Δημήτρη Καιρίδη και Κώστα Τζαβάρα.

Ακόμη, εντόνως έχει ακουστεί και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, αν και προσώρας το σχετικό ενδεχόμενο φαίνεται να απορρίπτεται.ε

Το μόνο σίγουρο εν προκειμένω είναι πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Αλλωστε, και η ανακίνηση του θέματος της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Αδωνι Γεωργιάδη -αρχικώς με τη δημόσια δήλωσή του ότι «δεν είναι προδότης ο Τσίπρας» και εν συνεχεία με τον από του βήματος της Βουλής αδιανόητο ισχυρισμό του ότι όποιος αμφισβητεί τη συμφωνία της λίμνης «δωρίζει το όνομα “Μακεδονία”, σκέτο, στα Σκόπια»– μόνο τυχαία δεν είναι.

Αίσθηση προκαλεί, μάλιστα, και το σενάριο που κυκλοφορεί εσχάτως στα «πηγαδάκια» περί αιφνιδιασμού της κυβέρνησης και εισαγωγής των συμφωνιών προς συζήτηση ακόμη και πριν από το Πάσχα, και ειδικότερα τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να περιοριστεί η δημοσιότητα της οποίας θα τύχουν.

Το παραπάνω σενάριο έχει φτάσει και στα αυτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή.

Αλλες πηγές ωστόσο, κατάτι ψυχραιμότερες, «βλέπουν» κύρωση των τριών συμφωνιών το καλοκαίρι, εν μέσω θερινών τμημάτων.

Πρόκειται για μια λύση που βολεύει άπαντες στη Νέα Δημοκρατία, καθώς έτσι θα μπορούν να μη συμμετάσχουν στην ψηφοφορία οι διαφωνούντες.

Η υπόθεση, πάντως, περιπλέκεται μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απόσχει των ονομαστικών ψηφοφοριών της Βουλής, επειδή αυτές γίνονται, λόγω κορονοϊού, με επιστολική ψήφο κι όχι με φυσική παρουσία, και καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται συστηματικά ο κανονισμός της Βουλής.

Υπό το πρίσμα της παραπάνω εξέλιξης, η κυβερνώσα παράταξη αισθάνεται εξόχως στριμωγμένη, καθώς δεν θα μπορεί να στηριχτεί στις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει να μετρήσει μία μία τις - κατά γενική ομολογία όχι και τόσο πρόθυμες - ψήφους των 158 βουλευτών της…


πηγη