GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νέο σοκ στη Γαλλία: Νεκρή αστυνομικός σε επίθεση με μαχαίρι - "Αλλαχού ακμπάρ" φώναξε ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική ερευνά την υπόθεση

Ένας Τυνήσιος σκότωσε σήμερα με μαχαίρι μία διοικητική υπάλληλο της αστυνομίας, στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος του Ραμπουγιέ, κον...



Ένας Τυνήσιος σκότωσε σήμερα με μαχαίρι μία διοικητική υπάλληλο της αστυνομίας, στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος του Ραμπουγιέ, κοντά στο Παρίσι, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ένας άνδρας μαχαίρωσε γυναίκα αστυνομικό νωρίς το μεσημέρι, στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στην πόλη Ραμπουγιέ στην περιφέρεια του Παρισιού, περίπου 60 χλμ. από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη και τον τραυμάτισαν σοβαρά.
Η αστυνομικός κατέληξε λίγο αργότερα ενώ και ο δράστης υπέκυψε στα τραύματά του.
Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Το χρονικό της επίθεσης

Γύρω στις 14.30, ένας άνδρας μπήκε στο αστυνομικό τμήμα κρατώντας μαχαίρι και επιτέθηκε στη 49χρονη αστυνομικό, που μόλις επέστρεφε από το γεύμα της και βρισκόταν στην είσοδο του τμήματος.
Η γυναίκα αιφνιδιάστηκε από τον δράστη, που τη μαχαίρωσε στον λαιμό. Συνάδελφοί της πυροβόλησαν δύο φορές τον δράστη και τον εξουδετέρωσαν.

Η γυναίκα ήταν διοικητική υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα, 49 ετών και μητέρα δύο παιδιών, 13 και 18 ετών.
Όσον αφορά στον δράστη, πρόκειται για έναν Τυνήσιο, που είχε έρθει στη Γαλλία το 2009, ενώ πηγή είπε ότι ήταν νόμιμος μετανάστης στη Γαλλία και δεν ήταν γνωστός στις Αρχές.
Τη στιγμή της επίθεσης φώναξε "Αλλαχού Ακμπάρ". 

Πέθανε λίγο αργότερα υποκύπτοντας στα τραύματά του από τα αστυνομικά πυρά.
Σύμφωνα με μια πηγή της εισαγγελίας, ο Τυνήσιος είχε κάνει μια «αναγνωριστική» έρευνα της περιοχής προτού να επιτεθεί στην αστυνομικό.

Στο αστυνομικό τμήμα έσπευσαν ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν.
"Η Γαλλία έχασε μια από τις καθημερινές ηρωίδες της, σε μια βαρβαρική πράξη αστείρευτης δειλίας", είπε ο Καστέξ.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.
Ο επικεφαλής της, Ζαν-Φρανσουά Ρισάρ, που έσπευσε επί τόπου, είπε ότι η υπηρεσία του ανέλαβε την έρευνα κυρίως λόγω του τρόπου που έδρασε ο Τυνήσιος δράστης, του γεγονότος ότι το θύμα ήταν αστυνομικός "αλλά και επίσης λόγω των όσων είπε ο δράστης κατά τη διάπραξη" του φόνου.

Ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: Ήταν αστυνομικός.
Η Στεφανί σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της στη Ραμπουγιέ, σε μία ήδη πληγείσα περιοχή.
Το Έθνος είναι στο πλευρό της οικογένειας και των συναδέλφων της και της αστυνομίας.
Στον αγώνα κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ".


Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε έξι μήνες αφότου ένας έφηβος τσετσενικής καταγωγής αποκεφάλισε έναν καθηγητή στο Κονφλάν, στα προάστια του Παρισιού, επειδή φέρεται να έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Πηγή