GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αλλάζουν όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις: Θα υπάγονται απευθείας στον Α/ΓΕΕΘΑ

Θετική εξέλιξη Εγκρίθηκε η νέα Δομή Δυνάμεων η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση αυτόνομης Διακλαδικής Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.  ...


Θετική εξέλιξη

Εγκρίθηκε η νέα Δομή Δυνάμεων η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση αυτόνομης Διακλαδικής Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δόθηκε το πράσινο φως στην εισήγηση του ΓΕΕΘΑ για αυτοδιοίκητες Ειδικές Δυνάμεις προκειμένου να είναι πιο ευέλικτες και ακόμη περισσότερο αποτελεσματικές.

Η νέα Διοίκηση θα υπάγεται απ’ευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και θα λειτουργεί ως ενιαίο ξεχωριστό σώμα έχοντας στη διάθεσή της όλα τα μέσα και το προσωπικό που απαιτείται, σύμφωνα με το Onalert. Θα διαθέτει δηλαδή μοίρες αμφίβιων καταδρομών, μονάδες καταδρομών και ελικόπτερα. 

Τι προβλέπεται στη νέα «Δομή» των Ενόπλων Δυνάμεων 

Στο σχέδιο της νέας δομής δυνάμεων προβλέπεται η ενίσχυση του ναυστάθμου Κρήτης ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ικανό αριθμό πλοίων που θα επιχειρούν έγκαιρα ενδεχόμενες προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Με άλλα λόγια το Πολεμικό Ναυτικό, πέραν του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας, αποκτά ένα δεύτερο κέντρο διοίκησης του Στόλου του.

Τον Ναύσταθμο της Κρήτης, αναμένεται να χρησιμοποιούν ως βάση οι νέες φρεγάτες  πολλαπλών ρόλων που πρόκειται να αποκτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το Πολεμικό Ναυτικό.

πηγη