GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δηλώσεις-σοκ από Ν.Δένδια: ''Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου''!

«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Ν.Δένδιας Δηλώσεις-σοκ με τις οποίες «σβήνει» τ...



«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Ν.Δένδιας

Δηλώσεις-σοκ με τις οποίες «σβήνει» τις ελπίδες της Ελλάδας οικονομική ανάκαμψη μέσω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε αραβικό ΜΜΕ.

Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ουσιαστικά πως η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι βέβαια το οποίο θέτει πολλά ερωτήματα για το ποια είναι η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας.

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα εθνικά θέματα με τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια να θέτει θέμα ενεργειακής πολιτικής τόσο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ο κύριος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ArabNews και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε επί λέξει:

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… 

Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας.

Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Και στο σημείο αυτό ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη.

Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού.

Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.».

Αυτά είπε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Και πλέον η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει εάν τα είπε για να καλοπιάσει τους Άραβες ή εάν είναι πλέον η επίσημη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσογείο.


πηγη