GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επανάσταση από τους μαθητές: Καταλήψεις σε πολλά Λύκεια της χώρας - Λένε «όχι» σε υποχρεωτικά τεστ και εμβόλια

Προγραμματισμένο ήταν το άνοιγμα των Λυκείων για σήμερα, Δευτέρα, όμως πολλές σχολικές μονάδες της χώρας δεν άνοιξαν εξαιτίας καταλήψεων...



Προγραμματισμένο ήταν το άνοιγμα των Λυκείων για σήμερα, Δευτέρα, όμως πολλές σχολικές μονάδες της χώρας δεν άνοιξαν εξαιτίας καταλήψεων.

Οι μαθητές λένε «όχι» στις δυστοπικές εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες στα Λύκεια της χώρας, με μαθητές να περιμένουν στην ουρά για να σκαναριστούν, ενώ υποχρεωτική είναι και η προσκόμιση του «υγειονομικού διαβατηρίου» (self test).

Μαθητές που μίλησαν το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές είπαν πως κάνουν κατάληψη γιατί διαφωνούν με τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία (υποχρεωτικά self test), ενώ απαιτούν και το άνοιγμα των φροντιστηρίων ώστε να μπορέσουν να ετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Παράλληλα τονίζουν πως είναι αντίθετοι σε άνοιγμα των σχολείων με 25 και πλέον μαθητές στην αίθουσα, ενώ εξέφρασαν και τη διαφωνία τους για τα κυβερνητικά lockdown που έχουν επιβληθεί με αφορμή τον κορωνοϊό, αλλά και τον σκεπτικισμό τους για τα εμβόλια.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το 4ο Λύκειο Πετρουπόλεως τελεί υπό κατάληψη.

Ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου ενημέρωσε τους γονείς ότι τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση λόγω κατάληψης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «επειδή διαπιστώσαμε ότι το σχολείο είναι υπό κατάληψη, τα μαθήματα σήμερα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με τη συνήθη ώρα έναρξης (8 π.μ.).

Επομένως ενημερώστε τα παιδιά σας να παραμείνουν στο σπίτι για να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ευχαριστώ πολύ».

Ενώ υπό κατάληψη είναι και Λύκεια στο Γαλάτσι και στον Άλιμο, αλλά και τέσσερα Λύκεια στην Πάτρα, πρόκειται για το 6ο, το 7ο, το 11ο και το 12ο Λύκειο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπό κατάληψη τελούν και άλλα σχολεία, όμως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς είναι.

πηγη