GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σκληρά λόγια από Φώσκολο: «Η αλήθεια για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα»

Ο Φώσκολος με σκληρά λόγια μίλησε για λογική προτεκτοράτου στο οποίο υπαγορεύεται να είναι εισαγωγέας   ακριβών ενεργειακών λύσεων Ο Ομό...


Ο Φώσκολος με σκληρά λόγια μίλησε για λογική προτεκτοράτου στο οποίο υπαγορεύεται να είναι εισαγωγέας   ακριβών ενεργειακών λύσεων

Ο Ομότιμος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος της  Γεωλογικής Ακαδημίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, μιλούν για τις πραγματικές προεκτάσεις από την επίμαχη συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών στο Arab News , όπου μεταξύ άλλων  είπε :

« Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο, για να βρει πετρέλαιο, για έναν πολύ, πολύ απλό λόγο. 

«Χρειαζόμαστε 10 ή 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό από, για παράδειγμα, στη Σαουδική Αραβία.

Έτσι, από οικονομική άποψη δεν βλέπω την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου.

«Και με όλο τον σεβασμό, το Αιγαίο, για παράδειγμα, είναι ένας παράδεισος στη γη.

Δεν σκοπεύουμε να μετατραπούν σε κόλπο του Μεξικού.

Έτσι, η Ελλάδα επιθυμεί να έχει ενεργειακό εφοδιασμό» .

Παρά τις διευκρινιστικές  ερμηνείες κύκλων του ΥΠΕΞ, ότι η δήλωση αυτή δεν αφορούσε το τρέχον ερευνητικό πρόγραμμα της Ελλάδας, οι δύο ειδικοί δεν πείσθηκαν, υποστηρίζοντας  ότι σε τίποτα η διευκρίνιση δεν αναιρεί ότι είναι επιλογή , να μην καταστούμε ως χώρα ενεργειακά αυτάρκης , με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Φώσκολος με σκληρά λόγια μίλησε για λογική προτεκτοράτου στο οποίο υπαγορεύεται να είναι εισαγωγέας   ακριβών ενεργειακών λύσεων , ενώ ο κ. Μπασιάς  εξήγησε γιατί η Ελλάδα ιδίως κάτω από την Κρήτη καθυστερεί ανεπίτρεπτα να αξιοποιήσει τον ενεργειακό πλούτο που φαίνεται να διαθέτει.



ΠΗΓΗ