GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ηγέτης των Black Lives Matter μετακόμισε σε γειτονιά Λευκών!

«Η κοινωνική δικαιοσύνη φαίνεται να προσφέρει υψηλές απολαβές». Αυτό αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία , ασκώντας σκληρή κριτικ...




«Η κοινωνική δικαιοσύνη φαίνεται να προσφέρει υψηλές απολαβές».

Αυτό αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ασκώντας σκληρή κριτική σε βάρος της Patrisse Khan-Cullors, πρωτεργάτριας και ιδρυτικού μέλους του κινήματος Black Lives Matter (BLM).

Τα επικριτικά δημοσιεύματα κατά της Patrisse Khan-Cullors αυξάνονται, μετά την αποκάλυψη ότι πρόσφατα αγόρασε οικία αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε μία από τις ακριβές συνοικίες του Λος Άντζελες, της οποίας οι κάτοικοι είναι σχεδόν αποκλειστικά λευκοί!


Το χλιδάτο σπίτι της Khan-Cullors, το οποίο αποτελείται από τρεις κρεβατοκάμαρες και έναν ξενώνα, βρίσκεται σε μία γειτονιά που κατοικείται σε ποσοστό περίπου 90% από Λευκούς, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ. Το σπίτι πουλήθηκε σε μία εταιρική οντότητα η οποία ελέγχεται από την 37χρονη ακτιβίστρια.


Η αποκαλούμενη ως «κοινωνική ακτιβίστρια», βοήθησε στη δημιουργία του κινήματος Black Lives Matter μετά τις έντονες συζητήσεις που προέκυψαν με αφορμή το hashtag #blacklivesmatter το 2013, έπειτα από την αθώωση του αστυνομικού George Zimmerman για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Trayvon Martin.
Το κίνημα BLM, έγινε έκτοτε το επίκεντρο φυλετικών αντιπαραθέσεων στις ΗΠΑ και διεθνώς, με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες να «ξεφυτρώνουν» σε μεγάλες πόλεις αναδεικνύοντας τους θανάτους μαύρων Αμερικανών, όπως ο George Floyd.


Η Khan-Cullors, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Μαρξίστρια, έγινε αποδέκτης αρνητικότατων σχολίων στα social media, αφότου έγινε δημοσίως γνωστή η πώληση του ακινήτου, με τους επικριτές της να την κατηγορούν ότι εκμεταλλεύτηκε την κοινωνική δικαιοσύνη για το προσωπικό της συμφέρον.


Ένας χρήστης του Twitter σχολίασε καυστικά: «Σκέφτομαι να παραιτηθώ από την εργασία μου και να ασχοληθώ με τον ακτιβισμό. Φαίνεται ότι είναι πιο επικερδής δραστηριότητα».


«Με τον Μαρξισμό, οι άνθρωποι περνούν πάντοτε καλά. Αυτό είναι ένα άριστο παράδειγμα γιατί η γνώση της Ιστορίας είναι κάτι πολύ σημαντικό», έγραψε επίσης ένας αρθρογράφος του ιστότοπου Townhall.



Δεν έχει γίνει σαφές, πόσα χρήματα εισπράττει η Khan-Cullors από την ενασχόλησή της με το Black Lives Matter, αλλά το κίνημα έγινε αποδέκτης 90 εκατομμυρίων δολαρίων σε δωρεές το προηγούμενο έτος! Μετά την δημιουργία του κινήματος, η Khan-Cullors δημοσίευσε τα απομνημονεύματά της και επιπλέον υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την Warner Bros. Προκειμένου να βοηθήσει στην δημιουργία έργων που επικεντρώνονται σε ιστορίες μαύρων ανθρώπων.


Άλλα ιδρυτικά μέλη του κινήματος BLM διαχώρισαν την θέση τους, αφήνοντας την Khan-Cullors ως την μοναδική του ηγέτη, παρόλο που η θέση αυτή έχει δεχθεί σφοδρότατη κριτική. Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του Politico το προηγούμενο έτος, τοπικά στελέχη αμφισβητούσαν τις εκταμιεύσεις κονδυλίων εντός της ομάδας, λέγοντας ότι δεν έλαβαν καθόλου οικονομική ενίσχυση από το κίνημα με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να στηρίζονται σε crowdfunding(χρηματοδότηση από το πλήθος) για να τα βγάλουν πέρα.
ellhnes.net