GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Κίεβο ''βλέπει'' να έρχεται διαμελισμός: ''Θα πάθουμε ότι η Γεωργία το 2008'' - Ρωσικά στρατεύματα περικυκλώνουν την Ουκρανία

''Καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται στην ανατολική Ουκρανία, ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι η ρωσική εισβολή, αλλά ότι η ουκρανι...



''Καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται στην ανατολική Ουκρανία, ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι η ρωσική εισβολή, αλλά ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα παρερμηνεύσει εσφαλμένα τα αμερικανικά σήματα υποστήριξης ως ''πράσινο φως'' για μια επίθεση στις αποσχισθείσες δημοκρατίες (Ντονένσκ και Λουγκάνσκ)'', αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

Σε αυτήν την περίπτωση, η Ρωσία πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία ταχύτατα με τεθωρακισμένους σχηματισμούς.

Από την άνοιξη του 2014, ο ουκρανικός στρατός πολεμά τις ρωσόφωνες επαναστατικές δυνάμεις της ανατολικής Ουκρανίας.

''Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί εδώ και καιρό τη Ρωσία ότι υποστηρίζει, εξοπλίζει και εκπαιδεύει τους Ρωσόφωνους αντάρτες, αλλά τώρα ανακοίνωσε ότι η Μόσχα μπορεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.''

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Κιέβου, UNIAN, "η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να επιδιώξει μια εισβολή και να αναπτύξει τα στρατεύματά της βαθύτερα στην επικράτεια της Ουκρανίας".

Για τον λόγο αυτόν απαιτούνται ισχυρές χερσαίες δυνάμεις με μεγάλη ισχύ πυρός και ταχυκινησία.

Έτσι μονάδες αρμάτων μάχης από τη Σιβηρία μετακινούνται συνεχώς στα ουκρανικά σύνορα, ως ένδειξη σεναρίου ταχείας ρωσικής εισβολής στην Α.Ουκρανία, όταν δώσει εντολή το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός είναι ο λόγος που είδαμε ρωσικά τρένα φορτωμένα με άρματα μάχης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να τα μεταφέρουν στην περιοχή Voronezh.

Πρόκειται για εκατοντάδες ρωσικά άρματα μάχης T-72B3, τα οποία σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, αποτελούν δύναμη 28 επιλαρχιών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες βρίσκονται ήδη στα σύνορα.

Ο Ruslan Khomchak, επικεφαλής αρχηγός των ουκρανικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε ότι αναμένονται ακόμη 25 τέτοιες μονάδες στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, Vadim Astafyev, σημείωσε ότι η αναδιάταξη των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία δεν έχει καμία σχέση με την επικείμενη έναρξη εχθροπραξιών εναντίον της Ουκρανίας και πραγματοποιείται σύμφωνα με τα σχέδια στρατιωτικής εκπαίδευσης του Νότια στρατιωτική περιοχή, κάτι για το οποίο δεν τον πιστεύει φυσικά κανένας.

Ο υπουργός Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο έχει το δικαίωμα να μεταφέρει ρωσικά στρατεύματα εντός της χώρας κατά την κρίση του, και αυτό δεν πρέπει να ενοχλεί τα γειτονικά κράτη.

Σύμφωνα με άρθρο μας, η Μόσχα φέρεται να ξεκίνησε ήδη επιχειρήσεις του αποκαλούμενου υβριδικού πολέμου με την αποστολή επίλεκτων Ρώσων μισθοφόρων στην γραμμή μάχης με τους Ουκρανούς.

Ο πόλεμος αυτού του τύπου αποτελείται από πολλές ιδιαιτερότητες διότι δεν κατατάσσεται στα πλαίσια του «παραδοσιακού» πολέμου, προσφέροντας την δυνατότητα προσαρμογής - αναπροσαρμογής, καθιστώντας τον παράλληλα περίπλοκο και πολυδιάστατο.

Η “απάντηση“ της δύσης στα ρωσικά “υβριδικά” σχέδια στην Α.Ουκρανία όμως, έρχεται από τα σκληροτράχηλα μέλη της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, τα οποία μαζί με Αμερικανούς μισθοφόρους κινούνται πλέον κατά των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner στην περιοχή του Ντονένσκ και Λουγκάνσκ.

Η Ρωσία εκτελεί ναι μεν επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου επειδή δεν επιθυμεί μια τακτική πολεμική διένεξη, είναι έτοιμη όμως να στείλει ( εφόσον απαιτηθεί) τις δυνάμεις της ταχέως βαθιά στο ουκρανικό έδαφος για “γονατίσει” το Κίεβο σε χρόνο μηδέν, όπως έκανε και με την Γεωργία το 2008.

ΠΗΓΗ