GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

''Ναυάγιο'' στην πενταμερή της Γενεύης - Νέα σύνοδος σε 2-3 μήνες

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό Νέα άτυπη σύνοδο 5+1 για το Κυπριακό εξήγγειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε να συνεχιστεί η προσ...



Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Νέα άτυπη σύνοδο 5+1 για το Κυπριακό εξήγγειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναζήτησης κοινού εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε ότι «δεν μπορέσαμε να βρούμε κοινό έδαφος για να ξεκινήσουμε επίσημες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού».

Ωστόσο, ο κ. Γκουτέρες τόνισε ότι θα γίνουν στο μεταξύ διαβουλεύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για εξεύρεση κοινού εδάφους.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι θα μεταφέρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις διαφορετικές θέσεις που τέθηκαν στην άτυπη Διάσκεψη.

Όπως φαίνεται, η θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς παραμένει αμετάβλητη και αυτό διαπιστώθηκε από το χθεσινό έγγραφο που κατέθεσε για λύση δύο κρατών.

Οι αναφορές στο έγγραφο των έξι σημείων που κατέθεσε, έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των αποφάσεων της Ε.Ε. και τη μέχρι σήμερα βάση λύσης του Κυπριακού και προκάλεσε απογοήτευση στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και την ελληνοκυπριακή πλευρά.


πηγη