GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άρση του lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν

Δεν ανοίγει η χώρα, απλώς... αλλάζουν κάποια μέτρα Η πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη «χαλάρωση» του lockdown, για την οποία μίλησε ...



Δεν ανοίγει η χώρα, απλώς... αλλάζουν κάποια μέτρα

Η πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη «χαλάρωση» του lockdown, για την οποία μίλησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι... η κατάργηση των «έξυπνων» μέτρων. 

Παρά τα όσα έχουν γραφτεί από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιστροφή στην «κανονικότητα», άμεσα. 

Η κυβέρνηση, που βλέπει πως το lockdown έχει αποτύχει, δεν έχει καμία διάθεση να άρει τα αυστηρά μέτρα, απλώς θα υπάρξει μία μικρή αναπροσαρμογή τους

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή την αναπροσαρμογή των μέτρων, οι οποίες θα αφορούν στην κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των 2 χλμ. και την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης μετακινήσεων τα ΣΚ (από τις 7 το απόγευμα στις 9), άνοιγμα των κομμωτηρίων αλλά και των αρχαιολογικών χώρων.

Η προσαρμογή αυτή στα μέτρα κρίνεται απαραίτητη και λόγω της κούρασης των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται, με την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους να λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, χωρίς να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας.

Ουσιαστικά παρά την εκτόξευση των κρουσμάτων, εξαιτίας των λανθασμένων μέτρων, η κυβέρνηση αντί να αλλάξει πλήρως στρατηγική, έστω και αργά, και να ανοίξει την οικονομία, η οποία βρίσκεται υπό το χείλος της καταστροφής, θα προβεί απλά στο άνοιγμα των κομμωτηρίων και στην κατάργηση των «έξυπνων» μέτρων, τα οποία είχαν παρουσιαστεί πριν από λίγες ημέρες ως «σωτήρια».