GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Lockdown: Αυτό είναι το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ για το Σαββατοκύριακο

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον στις 19:00, αντί για τις 18:00 Oι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα ...



Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον στις 19:00, αντί για τις 18:00

Oι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από δύο ημέρες, φέρνουν αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ για το Σαββατοκύριακο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον στις 19:00, αντί για τις 18:00 που ίσχυε τις προηγούμενες εβδομάδες, και έτσι τα σούπερ μάρκετ μεταθέτουν το κλείσιμο τους για μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 18:00, σε αντίθεση με ότι ίσχυε μέχρι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, που έκλειναν στις 17:00.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) το ωράριο κυκλοφορίας, ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί κάθε ημέρα.

Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα. 

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις με κωδικό 2 (ψώνια) & 6 (άσκηση) Διευκρινίσεις για τους κωδικούς 2 και 6, έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Για τον κωδικό 2 και τον περιορισμό που υπάρχει στην χιλιομετρική απόσταση (2 χιλιόμετρα) δήλωσε ότι όντως ορισμένα χωριά μπορεί να είναι μακριά από σούπερ μάρκετ, ωστόσο ο κατά τόπους αστυνομικός που γνωρίζει την περιοχή δεν θα φέρει αντίρρηση. 

Παράλληλα, για φαρμακείο μπορείς να μετακινηθείς και εκτός περιοχής.

"Η λογική (του περιορισμού) είναι να μην περνάς 10 σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο δρόμο σου για να πας εκεί που επιθυμείς, ίσως για να εξυπηρετήσεις και κάποια επιθυμία σου” εξήγησε ο υφυπουργός.

Για οικογένειες με παιδιά χωρίς κοντινό πάρκο και χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 6 για να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, αποσαφήνισε ότι δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

"Πρέπει να γίνεται χρήση με πεζό τρόπο ή με ποδήλατο η συγκεκριμένη μετακίνηση” διευκρίνισε.

ΠΗΓΗ