GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άρση lockdown: Ανοίγει η αγορά στις 5 Απριλίου

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες Με βάση την πορεία των κρουσμάτων και των εισαγωγών οι ειδικοί θα αποφασίσουν τι θα αλλάξει στην ζωή μας το...



Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Με βάση την πορεία των κρουσμάτων και των εισαγωγών οι ειδικοί θα αποφασίσουν τι θα αλλάξει στην ζωή μας το επόμενο διάστημα.

Τρία ζητήματα θα εξεταστούν: το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων) και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Κρίσιμα εργαλεία που θα μετρήσουν στις αποφάσεις για χαλάρωση είναι τα self test.

Ο φάκελος με τις προσφορές κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οι διαδικασίες από εκεί και πέρα θα είναι εξπρές προκειμένου να φτάσουμε στην διάθεσή τους και την χρήση τους από όλο τον πληθυσμό στις αρχές Απριλίου.
Η διάθεσή των self tests θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας. Θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών για όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπ. Ανάπτυξης με αυτό τον τρόπο ανοίγει πλέον ο δρόμος προκειμένου στις 5 Απριλίου να επανεκκινήσει σε πρώτη φάση το λιανεμπόριο, όπως εξάλλου έχει εισηγηθεί εδώ και καιρό.

Ο νέος πενταψήφιος

Ο συνδυασμός των self tests με τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων εκ μέρους των καταστημάτων αλλά και του 3ωρου χρονικού ορίου που θα δίνεται στον καταναλωτή μία φορά την ημέρα με αποστολή sms στο νέο 5ψήφιο τηλεφωνικό κωδικό 13032, θεωρούν ότι διαμορφώνουν τις βάσεις για την πλήρη και ασφαλή επαναφορά της αγοράς χωρίς click away και click inside.

Οι ίδιες αρμόδιες πηγές μάλιστα εξηγούσαν ότι η εργαλειοποίηση των self tests σε συνδυασμό με την ταχεία διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού μπορεί να είναι το στοιχείο εκείνο που θα αλλάξει τις βάσεις «του παιχνιδιού» (σσ game changer) δίδοντας κρίσιμα περιθώρια για τη επαναλειτουργία κλάδων της οικονομίας.

Μάλιστα προδικάζουν πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να μπει και η εστίαση πλέον στις συζητήσεις για επανέναρξη εργασιών.

Κάτι, ωστόσο, που θεωρούν ότι δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά αφού προηγηθούν το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Στόχος όπως επισημαίνουν είναι μέχρι το Πάσχα να έχει επιτραπεί και η επαναλειτουργία της εστίασης αποκλειστικά όμως σε εξωτερικούς χώρους.

ΠΗΓΗ