GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το GGRC καλεί όλους να συνδράμουμε ώστε να σταματήσει η διαίρεση στο θέμα της γενοκτονίας

Το GGRC καλεί όλους να συνδράμουμε ώστε να σταματήσει η διαίρεση στο θέμα της γενοκτονίας  Λύση σε ένα πρόβλημα που διχάζει και το οποίο...



Το GGRC καλεί όλους να συνδράμουμε ώστε να σταματήσει η διαίρεση στο θέμα της γενοκτονίας 

Λύση σε ένα πρόβλημα που διχάζει και το οποίο αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία, επιχειρεί να δώσει, για ακόμα μία φορά, το Greek Genocide Resource Center


ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, καλούμε ελληνικές οργανώσεις, πολιτικούς ή άλλες ομάδες, που επιδιώκουν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων που ζούσαν στην πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία (σημερινή Τουρκία) μεταξύ των ετών 1914-1923, να το κάνουν συμπεριλαμβάνοντας όλα τα ελληνικής καταγωγής θύματα στην εν λόγω αναγνώριση.

Αν και εκτιμούμε τις ενέργειες ορισμένων ομάδων που έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής αναγνώριση, το θεωρούμε ιστορικά λανθασμένο να υπογραμμίζουν τα δεινά και να ζητούν αναγνώριση μόνο για μία ομάδα Ελλήνων, και απαιτούμε τέτοιες ενέργειες τώρα να υιοθετήσουν ένα πιο συνεκτικό τόνο.

Μεταξύ των ετών 1914-1923, Έλληνες από πολλές περιοχές της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν θύματα γενοκτονίας, όπως επιβεβαιώθηκε από τη Διεθνή Ένωση των Μελετητών περί Γενοκτονίας το 2007, από πολυάριθμους ακαδημαϊκούς και μελετητές και έχει υποστηριχτεί από ένα μεγάλο αριθμό ιστορικών τεκμηρίων, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών ντοκουμέντων, αυτόπτων μαρτύρων, δηλώσεων ξένων υπαλλήλων που ήταν παρόντες καθώς και ανθρωπιστικών φορέων και ιεραποστόλων.

Ζητούμε όλες οι μελλοντικές αναγνωρίσεις να αποτίουν φόρο τιμής σε όλα τα ελληνικής καταγωγής θύματα της γενοκτονίας, χρησιμοποιώντας όρους που δεν διαχωρίζουν τα θύματα με βάση την περιοχή όπου ζούσαν.

Ζητούμε όλες οι μελλοντικές αναγνωρίσεις, να αναφέρονται στα θύματα ελληνικής καταγωγής ως «Έλληνες», ανεξαρτήτως από την περιοχή από όπου προέρχονταν.

Για λόγους σαφήνειας και ομοιομορφίας, ζητάμε επίσης, η γενοκτονία να αναφέρεται ως Γενοκτονία των Ελλήνων ή Ελληνική Γενοκτονία και αντιτιθόμαστε έντονα στο να δίνονται πολλαπλοί τίτλοι στη γενοκτονία με βάση τις περιοχές.
Ένας ενιαίος τίτλος, που χρησιμοποιείται από κοινού, αποτελεί συνήθη πρακτική σε αναφορές σε γενοκτονία και στην εν λόγω περίπτωση, θα ευθυγραμμιστεί με τις άλλες ομάδες συν-θυμάτων, όπως οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι, οι οποίοι αναφέρονται στη γενοκτονία τους ως Γενοκτονία των Αρμενίων και Γενοκτονία των Ασσυρίων αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε σε όσους αναζητούν αναγνώριση, ότι περίπου 1.000.000 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη γενοκτονία και ότι όλα τα θύματα ήταν μέλη της ίδιας εθνοθρησκευτικής ομάδας και οι θύτες στόχευαν τα θύματα χωρίς διάκριση της περιοχής που ζούσαν.

Ζητάμε επίσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να βλέπουν πέρα από τις προσκλήσεις αναγνώρισης σε περιφερειακό επίπεδο και να αναφέρονται στη γενοκτονία με έμφαση στην ενσωμάτωση, χρησιμοποιώντας ορολογία που δεν διαχωρίζει τα θύματα και συγχέει το κοινό.