GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε ξανά ρωσική βάση στη Συρία

Επαναλαμβανόμενα "τουρκικά λάθη" κατά ρωσικών στόχων αποκαλύπτει έρευνα αραβικών ΜΜΕ Για δεύτερη φορά, σύμφωνα με αραβικές πηγ...



Επαναλαμβανόμενα "τουρκικά λάθη" κατά ρωσικών στόχων αποκαλύπτει έρευνα αραβικών ΜΜΕ

Για δεύτερη φορά, σύμφωνα με αραβικές πηγές, ο τουρκικός στρατός έριξε βλήματα εναντίον ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη Συρία ...”κατά λάθος”, ενώ εντύπωση κάνει η μη άμεση δημοσιοποίηση του περιστατικού από την ρωσική πλευρά.

Σύμφωνα με το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA News, στις 05/3/2021, η βάση των ρωσικών στρατευμάτων, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Αραβικής Δημοκρατίας, δέχθηκε πυραύλους και βλήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο τουρκικός στρατός είχε στο στόχαστρο κουρδικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς, αλλά για άγνωστο λόγο, χτυπήθηκε σημείο στο οποίο βρισκόταν στρατιωτική αστυνομική μονάδα του ρωσικού στρατού.

«Τουρκικά κτυπήματα δέχθηκαν αρκετά χωριά στο καντόνι του Al-Shahba στην Συρία, κάνοντας αυτή τη φορά χρήση πυραύλων εδάφους-εδάφους και πυροβολικού, και κατά της βάση των ρωσικών στρατευμάτων στο Al-Wakhshiya στην περιοχή Al-Shahba.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που προκλήθηκαν από το βομβαρδισμό της περιοχής, αλλά και τυχόν Ρώσων που ανήκαν στην στρατιωτική βάσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός», γράφει το πρακτορείο ειδήσεων ANHA News.
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το περιστατικό.
Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ωστόσο, δεδομένης της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, πιθανότατα αυτή η υπόθεση να έχει "σταματήσει".

Aξίζει να σημειωθεί ότι το νέο περιστατικό προηγήθηκε από το πρώτο, όταν το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε ξεκάθαρα θέσεις των ρωσικών δυνάμεων.

Η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμη σκληρά μέτρα σε αυτές τις περιπτώσεις, περιοριζόμενη σε προειδοποιήσεις και αποδοχή της τουρκικής συγγνώμης.

Σύμφωνα με άρθρο μας, βίντεο ασφαλείας από ρωσική βάση στη Συρία αποκάλυψε ιδιότυπη απάντηση των Τούρκων στην σφοδρότατη ρωσική επίθεση που υλοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Συρία, από ρωσικούς πυραύλους και αεροσκάφη.

Περιοχή κοντά στην ρωσική στρατιωτική βάση, δέχθηκε πυρά πυροβολικού από το τουρκικό έδαφος, είχαν αναφέρει ξένες πηγές, πιθανότατα ως προειδοποίηση για επερχόμενη σύγκρουση σε μια ευρύτερη περιοχή ανάμεσα σε ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τρεις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στην περιοχή του οικισμού Ain Issa υπόκεινται σε τακτικά βομβαρδισμούς από την Τουρκία.

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα όμως, η στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην περιοχή Ain Issa στη συριακή επαρχία Raqqa δέχεται πυρά από το τουρκικό έδαφος, καθώς και από φιλοτουρκικές τρομοκρατικές ομάδες.

Ένας από τους λόγους για τον τακτικό βομβαρδισμό αυτών των περιοχών είναι η απόπειρα της Τουρκίας να επεκτείνει τη ζώνη επιρροής της στην πόλη Ain Issa, ενώ τους τελευταίους μήνες η ρωσική πλευρά έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της σε αυτή την περιοχή.

Πάντως παραμένει άγνωστο το τι ακριβώς επιδιώκει η τουρκική πλευρά, αφού μέχρι πριν μερικούς μήνες τέτοια περιστατικά ήταν απλά αδιανόητα, ενώ σε όλο αυτό οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και την ισχυρή αμερικανική παρουσία στην Συρία, με την οποία ο Ερντογάν πιθανόν να θέλει παίξει τα δικά του παιχνίδια, εμφανιζόμενος ως "ανεξάρτητος" εισβολέας στο συριακό έδαφος.

ΠΗΓΗ