GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτή που έσκισε την εικόνα της Παναγίας, τι ακριβώς διδάσκει στα παιδιά μας;

Γραφει ο Νίκος Συρίγος Ζούμε περίεργες εποχές. Πολύ περίεργες. Κι όχι λόγω της πανδημίας αλλά του φασισμού. Αυτού, που όπως προέβλεψε, ο...



Γραφει ο Νίκος Συρίγος

Ζούμε περίεργες εποχές.
Πολύ περίεργες.
Κι όχι λόγω της πανδημίας αλλά του φασισμού.
Αυτού, που όπως προέβλεψε, ο Παζολίνι, θα επιστρέψει μόνο με μία προϋπόθεση:

Ως αντιφασισμός.
Και είναι τέτοια η φανατίλα και των μεν και των δε που δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να τα βάλουν με τα Ιερά και τα Όσια μας.
Ακόμη και με την Παναγία.
Τις προάλλες στην Αθήνα κάτι περίεργα τυπάκια, διαδήλωσαν.
Ένας κύριος, μεγάλης ηλικίας, ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι πατέρας ή παππούς τους, πέρασε από δίπλα τους κρατώντας μια εικόνα της Παναγίας. 
Μέγιστο έγκλημα…

Ένα «μπαχαλάκι» απ’αυτά που λατρεύουν να καταστρέφουν την περιουσία του άλλου, έπεσε με μανία πάνω στον άνθρωπο. Του πήρε την εικόνα, την έσπασε, την έριξε κάτω και την πάταγε. Στο όνομα της… δημοκρατίας.

Ο παππούς έσκυψε και μάζεψε την εικόνα για να την πάρει και να φύγει.
Πριν καν προλάβει να μαζέψει τα κομμάτια, μία άλλη… γενναία, ξαναπαίρνει από τα χέρια του παππού την εικόνα της Παναγίας και την κάνει χίλια κομμάτια. Την πετάει ξανά κάτω και υπό τις… ιαχές της αγέλης, που την αποθεώνει για την πράξη της, φωνάζει το σύνθημα «στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο και η πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς…».

Άκουσες; Διάβασες;

Ναι, ναι, τα έχουμε δει στο παρελθόν ξανά.
Και θα τα δούμε πάλι στο μέλλον…

Ξέρεις όμως γιατί;
Γιατί η τύπισσα που έπεσε σαν λυσσασμένη πάνω στον παππού με την εικόνα είναι καθηγήτρια! «Διδάσκει» τα παιδιά μας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνων.
Πληρώνεται από την πατρίδα και τις οικογένειες που στέλνει στο διάολο… Είναι υπάλληλος του Κράτους που ονομάζεται Ελλάδα.
Γαλουχεί τις επόμενες γενιές Ελλήνων, ώστε να στέλνουν στο διάολο την οικογένεια και την πατρίδα, να απαιτούν να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουν αυτοί…

Εκπαιδεύει τα παιδιά να…. πέφτουν με λύσσα πάνω στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αν εκείνοι κάνουν το λάθος να κρατούν μια εικόνα της Παναγίας. 
Μαθαίνει στους νέους ότι ελευθερία είναι να μπορείς να καταστρέψεις, να σκίσεις, να πατήσεις, να κάψεις ό,τι συμβολίζει κάτι που εσύ σιχαίνεσαι. Τη σημαία, τις εικόνες, τις εκκλησίες… Να καταστρέφεις γενικώς.

Στο όνομα της δημοκρατίας…
Στο όνομα του αντιφασισμού.
Αυτού που εξελίσσεται σε μέγιστη μορφή φασισμού.
Αυτού που… διδάσκεται πια από κυρίες σαν αυτή την τύπισσα στα Πανεπιστήμια.
Που σπέρνει μίσος και διχόνοια. Που ψάχνει αφορμές για να σπείρει το μίσος.

Για να τελειώνουμε και να μην μασάμε τα λόγια μας: Όποιος επιχειρήσει να γκρεμίσει τους βασικούς πυλώνες αυτού του τόπου, όπως είναι η οικογένεια, η θρησκεία και η πατρίδα, όλα αυτά δηλαδή που εδώ και αιώνες κράτησαν ενωμένους τους Έλληνες σε δύσκολους καιρούς όχι απλά θα φάει τα μούτρα του αλλά θα μας βρει απέναντι του. Θα βρει απέναντι του όλον αυτόν τον κόσμο που ζει για να μεγαλώσει τα παιδιά του, να κρατήσει λεύτερη την πατρίδα του και να ευχαριστεί, να δοξάζει την Παναγία και τον Χριστό… Που κάνει τον Σταυρό του!

Αυτής της σιωπηρής αλλά συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που θέλει να κρατήσει την πατρίδα ενωμένη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και θα την κρατήσει…

Αυτό που έγινε στο δρόμο της Αθήνας με το γεροντάκι δεν είναι ελευθερία. Είναι ασυδοσία. Για τη Δημοκρατία έχει χυθεί αίμα… Για την ελευθερία επίσης.
Την ασυδοσία που προσπαθεί να επιβάλλει η συγκεκριμένη τύπισσα και κάποιοι άλλοι αν δεν την σταματήσουν αυτοί που πρέπει, θα την σταματήσουμε εμείς… Φοβού την οργή του απλού Έλληνα!
Αυτού που από την περασμένη Κυριακή νιώθει οργή και αγανάκτηση… Και με τους μεν και με τους δε… Που προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος, παρότι τον προκαλούν… Μην παίζετε άλλο με την υπομονή μας.

newsbomb.gr