GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χ. Χρίστου: «Το ΕΛΑΜ απορρίπτει τη ΔΔΟ – Δεν θα ακολουθήσει τον ΠτΔ στη Πενταμερή»

Εξερχόμενος από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όπου έγινε ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένω...



Εξερχόμενος από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όπου έγινε ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επικείμενη Πενταμερή Διάσκεψη, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άποψη και θέση του ΕΛΑΜ είναι πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ρόλο και τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, για να επιβάλει κυρώσεις προς τη πλευρά της Τουρκίας.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, η Άγκυρα γίνεται αποδέκτης δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Παρόλα αυτά, η ίδια προωθεί τους παράνομους μετανάστες προς τη Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι ζήτημα Εθνικής Ανάγκης πλέον να υπάρξει πολιτική βούληση για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο φαινόμενο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Σημειώνω πως αυτή τη στιγμή πέραν του 4% του πληθυσμού είναι αιτητές ασύλου, στη πλειοψηφία τους είναι άντρες προερχόμενοι από τη Συρία.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, για ακόμη μια φορά αναλύσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Οποιοδήποτε πλαίσιο λύσης αποφασίστηκε παλαιότερα από την πολιτική ηγεσία του τόπου δεν μας δεσμεύει, από τη στιγμή που δεν είχαμε καμία συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο.

Απορρίπτουμε τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και θεωρούμε ότι στην επερχόμενη πενταμερή διάσκεψη η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί το γεγονός, για να θέσει νέες παράλογες αξιώσεις. Ως εκ τούτου, το ΕΛΑΜ δεν θα ακολουθήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτή τη διαπραγμάτευση.


elamcy.com