GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Γεργκερλίογλου μέσα από τη Βουλή

Δια της βίας απομακρύνθηκε νωρίς το πρωί από την Αστυνομία από τα γραφεία του κόμματός του, ο καθαιρεθείς βουλευτής του φιλοκουρδικού Κό...



Δια της βίας απομακρύνθηκε νωρίς το πρωί από την Αστυνομία από τα γραφεία του κόμματός του, ο καθαιρεθείς βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Ομέρ Φαρούκ Γεργκερλίογλου, ο οποίος παρέμενε στον χώρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα αν και η εισαγγελία του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Τουρκίας είχε διατάξει τη φυλάκισή του για προπαγάνδα υπέρ του ΡΚΚ.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Γεργκερλίογλου ενώ ετοιμαζόταν να κάνει την πρωινή προσευχή του, ο οποίος ήταν ακόμη με τις πιτζάμες και φορούσε τις παντόφλες του ενώ έστρωνε το χαλάκι της προσευχής. 

Ο Γκεργκενλίογλου δήλωσε ότι «θα αντισταθώ μέχρι το τέλος, δεν πρόκειται να παραδοθώ».

Ο Γκεργκενλίογλου αρνιόταν να εγκαταλείψει το κτήριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης προτού τελεσιδικήσει η υπόθεση του στο Συνταγματικό Δικαστήριο, μολονότι η πλειοψηφία τον καθαίρεσε από την έδρα του και του στέρησε τη βουλευτική ασυλία λόγω της καταδίκης του σε φυλάκιση δυόμιση ετών για την αναπαραγωγή το 2016 στο τουίτερ είδησης, η οποία περιείχε δηλώσεις του εξόριστου στρατιωτικού ηγέτη του ΡΚΚ.


 Πηγή