GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έβρος – Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: «Είμαστε ψύχραιμοι στις προκλήσεις των Τούρκων»

Σε εγρήγορση παραμένουν συνοριοφύλακες, αστυνομικοί και στρατός στον Έβρο Σε εγρήγορση παραμένουν συνοριοφύλακες, αστυνομικοί και στρατό...



Σε εγρήγορση παραμένουν συνοριοφύλακες, αστυνομικοί και στρατός στον Έβρο

Σε εγρήγορση παραμένουν συνοριοφύλακες, αστυνομικοί και στρατός στον Έβρο μετά και τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις με πυροβολισμούς κοντά στα σύνορα.

Τα τελευταία τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν ανάμεσα στις 5 και τις 7 Μαρτίου ενώ ενήμερη είναι πλέον και η Κομισιόν αφού οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά έπεσαν την ώρα που από την ελληνική πλευρά εκτελούσε περιπολία μικτή ομάδατης Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών.

«Έχουμε τέτοια μεμονωμένα περιστατικά με Τούρκους να πυροβολούν στον αέρα» δηλώνει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς επιβεβαιώνοντας εκ νέου τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, στο παρελθόν οι Τούρκοι τραγουδούσαν και τον εθνικό ύμνο της χώρας τους σε μια προσπάθεια να κάμψουν το ηθικό των Ελλήνων, που όμως, όπως αποδείχθηκε και τον περασμένο Μάρτιο, παραμένει υψηλό.

«Έχουμε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Δεν απαντάμε στις προσκλήσεις των Τούρκων, εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε» λέει ο κ. Γιαλαμάς στο Newsbomb.gr.

Στην ερώτηση για το πώς αντιδρούν οι άνδρες της Frontex σε τέτοια περιστατικά ο κ. Γιαλαμάς απάντησε ότι «μερικές φορές ανησυχούν.

Εμείς προσπαθούμε να τους κρατήσουμε ψύχραιμούς καθώς αυτό (σ.σ. οι πυροβολισμοί) γίνεται εδώ και χρόνια». Κατά τον κ. Γιαλαμά τέτοια γεγονότα με πυροβολισμούς συμβαίνουν σε αρκετά τμήματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr και ο πρόεδρος της κοινότητας Φερρών κ. Αθανάσιος Πεμούσης, κάνοντας λόγο για πολύ συχνό φαινόμενο το οπόιο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. 

«Από τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου και μετά, οι Τούρκοι από απέναντι προσπαθούν με πυροβολισμούς να μας εκφοβίσουν, να μας ρίξουν το ηθικό», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο κ. Πεμούσης.

«Τόσο ο Στρατός όσο και η Αστυνομία έχουν λάβει αυξημένα μέτρα.
Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους, πότε δεν τους φοβόμασταν, είμαστε συνηθισμένοι στη δράση τους.

Εδώ είναι τα σπίτια μας, εδώ είναι ο τόπος μας και αποδείξαμε πέρυσι ότι ο Έβρος δεν πέφτει.

Πλέον, με τη δημιουργία του φράχτη θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ροές μεταναστών που προέρχονται από την Τουρκία», επισημαίνει ο πρόεδρος των Φερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τουρκικοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε δύο δόσεις, την Παρασκευή και την Κυριακή κάτω από το παρατηρητήριο Γεμιστής, με τις τοπικές Αρχές στον Έβρο να αναφέρουν πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο από την τουρκική πλευρά.

«Προς εμάς δεν έχει ανοίξει κανείς πυρ.
Ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία έχει δεχτεί πυρά Τούρκων», αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ισχυρισμοί των Γερμανών της Frontex δεν είναι απαραίτητα ψευδείς καθώς, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν πολύ συχνά όπλα, ακόμα και κατά τη διάρκεια γλεντιών.

«Ο ρόλος της Frontex είναι να καταγράφει κάθε περιστατικό και να ενημερώνει όλες τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα.

Ενημερωνόμαστε για κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα.

Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο στον Έβρο», αναφέρουν στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή ο επικεφαλής της Frontex έχει ενημερώσει με επιστολή του τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, την επίτροπο αρμοδια για θέματα μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον και τη γενική διευθύντρια Μετανάστευσης Μονίκ Παριά αναφέροντας στην επιστολή του ότι έχει δώσει εντολή στα μέλη της Frontex να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα ενώ προσθέτει ότι θα επανέλθει για κάθε τυχόν αύξηση της έντασης στην περιοχή.