GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συνάντηση Ορμπάν-Σαλβίνι-Μοραβιέτσκι για δημιουργία σχηματισμού στο ΕΚ

Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας και της Πολωνίας θα συναντηθούν με τον επικεφαλής του δεξιού κόμματος της Ιταλίας Λέγκα την Πέμπτη για να ...


Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας και της Πολωνίας θα συναντηθούν με τον επικεφαλής του δεξιού κόμματος της Ιταλίας Λέγκα την Πέμπτη για να συζητήσουν την ίδρυση νέας ευρωπαϊκής πολιτικής συμμαχίας, μετέδωσε το ούγγρικο πρακτορείο ειδήσεων MTI σήμερα.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, του επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι θα πραγματοποιηθούν στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τρεις άνδρες θα συζητήσουν την ίδρυση μιας συμμαχίας στην οποία θα συμμετέχει η Λέγκα, το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ορμπάν και το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας, εξήγησε το ΜΤΙ επικαλούμενο τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Το Fidesz αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) νωρίτερα τον Μάρτιο, δύο χρόνια αφού ανεστάλη η συμμετοχή του στην πολιτική αυτή ομάδα, στην οποία ανήκουν κεντροδεξιά κόμματα, λόγω των αυταρχικών πολιτικών που ακολουθεί η Ουγγαρία.

Ο Ορμπάν έχει δηλώσει ότι είχε συνομιλίες με κόμματα η φιλοσοφία των οποίων είναι κοντά σε αυτή του Fidesz καθώς επιθυμεί να σχηματίσει νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έχει εξηγήσει μάλιστα ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πολιτικό σπίτι για το Fidesz και άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη με αντίστοιχη φιλοσοφία, οι οποίες δεν θέλουν να υποδέχονται μετανάστες στις χώρες τους και επιθυμούν να “προστατεύσουν” την παραδοσιακή οικογένεια.

Πηγή