GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές για τρίτη νύχτα οι κάτοικοι της περιοχής - Δραματική η κατάσταση

40 εκατοστά καθίζηση από τα 6 Ρίχτερ στην περιοχή  Για τρίτη νύχτα παρέμειναν στο δρόμο οι πληγένετες από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ...



40 εκατοστά καθίζηση από τα 6 Ρίχτερ στην περιοχή 

Για τρίτη νύχτα παρέμειναν στο δρόμο οι πληγένετες από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελλασόνα. 

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία των επιστημόνων δείχνουν σημαντική καθίζηση του εδάφους από το «χτύπημα» του Εγκελάδου.

«Τρίτη νύχτα στις σκηνές»

Οι κάτοικοι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας πέρασαν άλλη μία νύχτα στις σκηνές τους, ευτυχώς όμως το βράδυ υπήρξε πρόβλεψη και προμηθεύτηκαν σόμπες για να ζεσταθούν.

Ο πρόεδρος του χωριού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη κατάσταση» καθώς όλοι οι κάτοικοι, περισσότεροι από 400, παραμένουν στο δρόμο.

Στους έως τώρα ελέγχους που έχουν γίνει στο χωριό αποδείχθηκε πως 140 από τα 240 σπίτια είναι πλέον μη κατοικήσιμα, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα. 

Συνολικά έχουν γίνει 841 έλεγχοι, που έδειξαν ότι έχουν καταστραφεί 520 κατοικίες.

«Δοκιμάζετε ο κόσμος, είναι δύσκολη η κατάσταση.

Δεν μπορούμε ακόμη να το πιστέψουμε» σημείωσε ο ίδιος και έκανε έκκληση για βοήθεια από όλες τις πλευρές, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι την κατάσταση.

«Όλο το χωριό είναι ξεσπιτωμένο, κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα» είπε και ενημέρωσε πως έχουν στηθεί μόνο οκτώ σκηνές και δύο τουαλέτες.

Λόγω αυτού, η πλειονότητα των κατοίκων περνά τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους. 

Καταλήγοντας ζήτησε και πάλι βοήθεια, ενόψει και της αλλαγής του καιρού που αναμένεται να προκαλέσει βροχοπτώσεις.

40 εκατοστά καθίζηση

Λόγω της ισχυρής δόνησης των 6 Ρίχτερ υπήρξε σημαντική καθίζηση του εδάφους, η οποία φτάνει ακόμα και τα 40 εκατοστά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στα «Νέα».

«Παρατηρείται καθίζηση του εδάφους από πέντε έως 40 εκατοστά σε μια έκταση μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων και πλάτους 10 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή που εκτείνεται δυτικά και νότια του Δαμασίου και της κοιλάδας του Τιταρήσιου ποταμού, περιλαμβάνει τα χωριά Μεσοχώρι, Βλαχογιάννη, συνεχίζει νότια του Μεγάλου Ελευθεροχωρίου και φτάνει μέχρι το χωριό Ζάρκο στα Τρίκαλα. Η μέγιστη τιμή καθίζησης, που αγγίζει τα 40 εκατοστά, παρατηρείται στην ορεινή περιοχή δυτικά του χωριού Δαμάσι και βόρεια του χωριού Ζάρκο».

πηγη