GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μόνο ψέμματα! Ο Νότης Μηταράκης ανέθεσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου!

Λίγο καιρό πριν, ο Νότης Μηταράκης έλεγε στους κατοίκους του Έβρου ότι δεν θα γίνει καμία επέκταση στο Κέντρο Ταυτοποίησης που βρίσκεται...



Λίγο καιρό πριν, ο Νότης Μηταράκης έλεγε στους κατοίκους του Έβρου ότι δεν θα γίνει καμία επέκταση στο Κέντρο Ταυτοποίησης που βρίσκεται στο Φυλάκιο Έβρου.

Χθες, όπως αποκαλύπτει το evrosnews, το υπουργείο του οποίου προίσταται ο κ. Μηταράκης ανέθεσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκτασή του.

Όπως αποκαλύπτει το Evros-news.gr, δημοσιεύθηκε χθες, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το έγγραφο της απόφασης της Υπηρεσιακής Γραμματέως κ.Κουλούρη, που προβλέπει την ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ σε γραφείο από τα Ιωάννινα, για την σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν έργα δημιουργίας προσωρινής Δομής Φιλοξενίας – Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μεταξύ των οποίων αναφέρεται και το ΚΥΤ στη θέση Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το έγγραφο αναφέρει:

Απόφαση απευθείας ανάθεσης για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) που αφορούν στα έργα προσωρινής Δομής Φιλοξενίας – Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης του άρθρου 8 του ν. 4375/2016, στη θέση Βάστρια–(Πλάτη) του Δήμου Μυτιλήνης, στη νήσο Λέσβο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη θέση Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στη θέση Παχύ του Δήμου Χίου στη νήσο Χίο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής, Π.Ε. Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη θέση στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» στη Μαλακάσα του Δήμου Ωρωπού της Περιφέρειας Αττικής.

Το ποσό που προβλέπεται για το ΚΥΤ Φυλακίου όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, είναι: 4.588,00 € ( 3.700,00 € τιμή χωρίς Φ.Π.Α. και 888,00 € Φ.Π.Α.) για τη Θέση Φυλάκιο, εκτός σχεδίου περιοχή, του Δήμου Ορεστιάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη.