GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αναρχικοί ζητούν ταυτότητες από πολίτες και στο Παγκράτι!

Ανομία στο Παγκράτι Ένα απιστευτο περιστατικό συμβαίνει τις τελευταίες ώρες, όταν αναρχικοί σταματούν πολίτες ζητώντας να δουν ταυτότητε...



Ανομία στο Παγκράτι

Ένα απιστευτο περιστατικό συμβαίνει τις τελευταίες ώρες, όταν αναρχικοί σταματούν πολίτες ζητώντας να δουν ταυτότητες για να εντοπίσουν τυχόν άνδρες της ασφάλεια.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι ήδη η αστυνομία έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, που θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αποφυγή ενεργειών από την αστυνομία, που θα πυροδοτήσουν το ήδη τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών.

Eνα από τα θέματα που απασχόλησαν τις συσκέψεις ήταν η πρωτοβουλία αναρχικών να πραγματοποιούν ελέγχους σε διερχόμενους οδηγούς στην οδό Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου σε αναζήτηση μυστικών αστυνομικών.

Το θέμα κατήγγειλαν παθόντες και στο σημείο έσπευσαν μια διμοιρία ΜΑΤ και δικυκλιστές της ομάδας Δράση. Αρμόδιος αξιωματούχος δήλωσε στην «Κ» ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών έχουν εντείνει την προσοχή τους στην περιοχή, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων ωρών εντοπίστηκε σακούλα με 5 μολότοφ, ενώ κατεγράφη και επίθεση κατά διερχόμενου περιπολικού.

Αποφασίστηκε ακόμα η ενίσχυση των περιπολιών από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω οι δράστες των επιθέσεων. 
Πλην της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, έχουν ενεργοποιηθεί και οι πέντε περιφερειακές υποδιευθύνσεις Ασφαλείας καθώς μεταξύ άλλων παρατηρείται αποκέντρωση των επιθέσεων.

Αυτό απέδειξε ο πρόσφατος βανδαλισμός εμπορικών καταστημάτων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Π. Φάληρο, οι εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Ν. Σμύρνη και Αγ. Δημήτριο ή η επίθεση με μπογιές στο Ιδρυμα Γουλανδρή.

Όπως καταγγέλεται στη συμβολή των οδών Νικηφορίδη και Φορμίωνος στο Παγκράτι άτομα του αναρχικού χώρου πραγματοποιούν ελέγχους από διερχόμενους ζητώντας ταυτότητες.

Είναι η 2η φορά που συμβαίνει σε διάστημα μερικών ημερών.


ΠΗΓΗ