GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κλιμακώνεται η σύρραξη στην Ουκρανία: Ρωσικά κομβόι μεταφέρουν ενισχύσεις στους ρωσόφωνους

Εξελίξεις στην περιοχή Ένας μεγάλος στρατιωτικός εξοπλισμός μπήκε στο Donbas από τη Ρωσία, ανέφερε το αυτονομιστικό κανάλι "Chetkiy...



Εξελίξεις στην περιοχή

Ένας μεγάλος στρατιωτικός εξοπλισμός μπήκε στο Donbas από τη Ρωσία, ανέφερε το αυτονομιστικό κανάλι "Chetkiy Luhansk" στο Telegram.

Σύμφωνα με το κανάλι, η συνοδεία μπήκε στο Ντονμπάς το βράδυ της 28ης Μαρτίου μέσω της συνοριακής διέλευσης του Γκούκοβο στο όριο των συνόρων που δεν ελέγχεται από την Ουκρανία.

«Μια συνοδεία μικτού στρατιωτικού εξοπλισμού έφτασε χθες το βράδυ από την πλευρά του Γκούκοβο.
Βοήθεια της Ρωσίας στον στρατό της Δημοκρατίας!

Στο υλικό που μεταφέρεται περιλαμβάνονται ερπυστριοφόρα MT-LB, ΤΟΜΠ στο σύνολο 185 οχήματα.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρωσία παρείχε επιτέλους στον Στρατό της Δημοκρατίας 4 αυτοπροωθούμενα όπλα 152 χιλιοστών Koalitsiya-SV που έχουν το όνομα, Bastion.

Οι Ουκρανοί σύντομα θα νιώσουν τη δύναμη της Koalitsiya», έγραψε το κανάλι.
Το Koalitsiya είναι ένα πυροβολικό 152 mm ικανό να χτυπήσει σε απόσταση 80 km.



Η Koalitsiya παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 σε στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα.

Τον Δεκέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι η πρώτη παρτίδα αυτών των συστημάτων πυροβολικού στάλθηκε στα ρωσικά στρατεύματα για πειραματικές δοκιμές.


LPR κατηγορεί την Ουκρανία για χρήση ηλεκτρονικού σταθμού πολέμου στο Donbass

Η λαϊκή πολιτοφυλακή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούανσκ κατέγραψε το έργο ενός σταθμού ηλεκτρονικού πολέμου Ουκρανών αξιωματούχων ασφαλείας στην περιοχή του οικισμού Novoluganskoye, που ελέγχεται από το Κίεβο, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή επαφής στο Donbass, Yakov Osadchy , επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της δημοκρατίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, η Λαϊκή πολιτοφυλακή του LPR δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας μέσω ηλεκτρονικού πολέμου (EW) παρεμποδίζουν το έργο των αεροσκαφών της Ειδικής Αποστολής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ (SMM) κοντά στη γραμμή επαφής στο Donbass για να κρύψουν την ανάπτυξη όπλων απαγορεύεται από τις συμφωνίες του Μινσκ.

Διευκρίνισε ότι νωρίτερα σε αυτόν τον τομέα, εκπρόσωποι της αποστολής κατέγραψαν την ανάπτυξη ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς και την εγκατάσταση από τους αποστολείς της 59ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ορυχείων PMN-2 και TM-62, τα οποία απειλούν τη ζωή και την υγεία του τοπικού πληθυσμού.

Συναντήσεις για την αποκλιμάκωση στην περιοχή

Η υποομάδα της Ομάδας Επαφών για τον οικισμό της ανατολικής Ουκρανίας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη για να αντιμετωπίσει την κλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ουκρανίας και ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Κίεβου.

"Η υποομάδα ασφαλείας μας, έχει αποφασίσει και πρότεινε μια συνάντηση.

Θέλαμε να συναντηθούμε σήμερα, αλλά όλα εξαρτώνται από απεσταλμένους του ΟΑΣΕ. 

Ενδεχομένως, η [συνάντηση] θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη", δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.

Ταυτόχρονα, ο Kravchuk παραδέχτηκε ότι η κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς "εξακολουθεί να ισχύει, αλλά παραβιάζεται."

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι πέρασε το Σάββατο σε διαπραγματεύσεις με ηγέτες του Normandy Quartet.

"Οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα [Σάββατο].

Ο πρόεδρος θα ήθελε να παραμείνει σε επαφή και να συμφωνήσει για μελλοντικά βήματα με άλλα μέλη του Κουαρτέτου: τον γερμανικό καγκελάριο, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο της Ρωσίας", δήλωσε ο Κράβουτς.

Την Παρασκευή, το Κίεβο ανέφερε ότι τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης Shumy στην ανατολική Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η λαϊκή πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) απέρριψε αυτές τις εκθέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπροσωπεία του Κιέβου στην ομάδα επαφής συγκάλεσε για έκτακτη συνεδρίαση και ζήτησε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να συγκαλέσει επείγουσα σύνοδο της υποομάδας ασφαλείας.


πηγη