GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο ΠΟΥ απορρίπτει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κατά την άποψη του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η πανδημία θα τελειώσει σε περίπου δέκα μήνες «Αδειάζει» ξανά τον Κ.Μητσο...



Κατά την άποψη του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η πανδημία θα τελειώσει σε περίπου δέκα μήνες

«Αδειάζει» ξανά τον Κ.Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο ΠΟΥ

Μια εβδομάδα πριν αναλύαμε το πρώτο βήμα για την εισαγωγή διαβατηρίων εμβολιασμού μετά από την συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να δεχτούν τα πιστοποιητικά, που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τα σχέδια όμως αυτά παίρνουν άλλη τροπή αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απορρίπτει τα διαβατήρια εμβολιασμού που σχεδιάζει η Επιτροπή της ΕΕ.

Η απόφασή του αποτελεί ένα ηχηρότατο ράπισμα στην ομάδα Μητσοτάκη, που προώθησε με κάθε μέσο την πρόταση.

"Καταλαβαίνουμε ότι οι κυβερνήσεις έρχονται αντιμέτωπες με την πολιτική πραγματικότητα.

Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ", δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge στην εφημερίδα "Die Welt".

Σύμφωνα με τον Kluge, η εισαγωγή που ανακοινώθηκε για το καλοκαίρι είναι πιθανό να είναι αναπόφευκτη, αλλά όχι σύσταση του ΠΟΥ.

Είναι αβέβαιο για πόσο καιρό θα διαρκέσει μια ανοσία. 

Ένα εμβόλιο δεν μπορεί επίσης να αποτρέψει απαραίτητα τη μόλυνση άλλων ανθρώπων, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ.

Κατά την άποψή του, η πανδημία θα τελειώσει σε περίπου δέκα μήνες .

Αυτό δεν θα σήμαινε ότι ο ιός θα εξαφανιζόταν τότε, αλλά πιθανότατα δεν θα χρειαζόταν πλέον ενοχλητικές παρεμβάσεις, εξηγεί ο Kluge στην εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή επιστήμονες από την ομάδα γερμανική NoCovid υποστηρίζουν εκτεταμένες δοκιμές, ταχύτερο εντοπισμό επαφών και γρήγορο εμβολιασμό.

Μόνο τότε είναι δυνατό να ανοίξουν τα πάντα, εξηγεί το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου.

Διαφορετικά, οι επιτυχίες των τελευταίων εβδομάδων απειλούνται με αναίρεση, γράφει η ομάδα σε ένα νέο έγγραφο.

Οι δοκιμές πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινής ζωής, υποστηρίζει!

"Για την οικονομική ανάκαμψη χρειαζόμαστε ανοίγματα που διασφαλίζονται με μια αποτελεσματική στρατηγική δοκιμών και που δεν οδηγούν σε μια νέα αύξηση των λοιμώξεων", λέει ο Clemens Fuest, Πρόεδρος του Ifo και μέλος της ομάδας.

Τα ανοίγματα στον τομέα του πολιτισμού και των υπηρεσιών, για παράδειγμα, θα πρέπει να συνδέονται με έννοιες ταχείας δοκιμής αντιγόνων, προσαρμοσμένα σχέδια υγιεινής και απόκτηση ψηφιακών δεδομένων.

πηγη