GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σείεται η Κεντρική Ελλάδα: Καταιγισμός μετασεισμών 5 Ρίχτερ - «Ισοπεδώθηκαν» ναοί και κτήρια! (φώτο)

Σείεται αυτή τη στιγμή η Θεσσαλία, καθώς την τελευταία ώρα σημειώνεται καταιγισμός μετασεισμών οι οποίοι φτάνουν τα 5 Ρίχτερ, με τους κα...



Σείεται αυτή τη στιγμή η Θεσσαλία, καθώς την τελευταία ώρα σημειώνεται καταιγισμός μετασεισμών οι οποίοι φτάνουν τα 5 Ρίχτερ, με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται σε πλατείες πόλεων και χωριών, ενώ κατέρρευσαν αρκετά κτήρια στο Μεσοχώρι.

Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός 5 Ρίχτερ στην Ελασσόνα και 4,1 στην Κατερίνη Νωρίτερα τρεις μετασεισμοί εντάσεως τεσσάρων Ρίχτερ και πάνω, καταγράφηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 20 λεπτών από τον κύριο σεισμό των 6 Ρίχτερ την Ελασσόνα.



Συγκεκριμένα, στις 12:19 έγινε μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ στα 13 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 7,9 χιλιομέτρων. 

Ακολούθησε μετασεισμός 4 Ρίχτερ στις 12:26, στα 21 χιλιόμετρα δυτικά της Λάρισας και εστιακό βάθος 6,5 χιλιομέτρων, ενώ στις 12:34 σημειώθηκε μετασεισμός 4,9 Ρίχτερ στα 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λάρισας και με εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων.



Στις 13:19 κατεγράφη μετασεισμός μικρότερος των 4 Ρίχτερ (3,8), με επίκεντρο στα 15 χιλιόμετρα νότια Ελασσόνας και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. 

Σημαντικές ζημιές προκάλεσε η σημερινή ισχυρή δόνηση στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας αλλά και σε σπίτια.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός που αύριο έχει γενέθλια βγήκε από το εορταστικό κλίμα για να συντονίσει τις προσπάθειες.



pronews.gr