GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το 1821, η Γαλλία και ο Ιμπραήμ

Η αλήθεια και η Ιστορία πλήττονται βάναυσα τις ημέρες αυτές από εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, από υποτίθεται “έγκυρους” καθηγητές, ...



Η αλήθεια και η Ιστορία πλήττονται βάναυσα τις ημέρες αυτές από εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, από υποτίθεται “έγκυρους” καθηγητές, οι οποίοι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και τον ρόλο που έπαιξαν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δεν μας είπε όλη την αλήθεια ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν για τον ρόλο της χώρας του στην διάρκεια της εθνικής μας επαναστάσεως.
Πράγματι, υπήρξαν εξαιρετικοί άνδρες γενναίοι και με θερμά αισθήματα για την Ελλάδα από την Γαλλία, που πέθαναν για την ελευθερία της Πατρίδας μας, όχι όμως η επίσημη Γαλλία!

Και ενώ υπάρχουν τα ντοκουμέντα και τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι μόνον φιλελληνική δεν ήταν η στάση της Γαλλίας για την Επανάσταση των Ελλήνων, αυτά αποσιωπούνται και παρουσιάζεται μία εντελώς στρεβλωμένη όψη της πραγματικότητας.

Η Ιστορία, λοιπόν, μας λέει ότι τα στρατεύματα του Ιμπραήμ και ο στόλος του, με τα οποία οδήγησε την επανάσταση στο χείλος του γκρεμού, είχαν οργανωθεί και εκπαιδευτεί με τις ευλογίες της γαλλικής κυβερνήσεως από Γάλλους Αξιωματικούς.
Μάλιστα τα πλέον αξιώμαχα πλοία του Ιμπραήμ είχαν ναυπηγηθεί στην Γαλλία.

Έργο των Γάλλων ήταν επίσης η οργάνωση του πυροβολικού του Ιμπραήμ
Όσο για τον επιτελάρχη του, δεν ήταν άλλος από τον Γάλλο Συνταγματάρχη Άνθελμο Σεβ, ο οποίος είχε γίνει ο Σουλεϊμάν Μπέης.
Δεν σταματούν όμως εδώ οι ενοχές της Γαλλίας απέναντι στην Ελλάδα. 

Είμαστε στα τέλη του 1824 και η Ελλάδα σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο.
Ο Ιμπραήμ με τον στόλο του ευρίσκεται στην Κρήτη και έχει σκοπό να επιτεθεί στην Σάμο.
Ο Γάλλος πλοίαρχος όμως Ντρουώ, ο οποίος διοικεί μία γαλλική φρεγάτα, που συνοδεύει τον στόλο του Ιμπραήμ (τόσο φιλέλληνες ήταν…), του προτείνει αιφνιδιαστική απόβαση στα δυτικά της Πελοποννήσου στην Μεθώνη σε μία επιχείρηση αιφνιδιασμού, η οποία πράγματι επιτυγχάνει. 

Δεν βλάπτει κανέναν η Αλήθεια και πράγματι αποτελεί πρόκληση απέναντι στην Ιστορία και το αίμα των γενναίων που χύθηκε για την εθνική ελευθερία να κακοποιείται τόσο βάναυσα.
Κατά τα άλλα οι γραικύλοι χειροκροτούν τα κούφια λόγια του προέδρου Μακρόν λησμονώντας ότι η Γαλλία όπλισε τον σφαγέα Ιμπραήμ που παρα λίγο να εξοντώσει τον Ελληνισμό.

Υ.Γ.: Θα προτιμούσατε ίσως να σας μιλήσω για εκλογές και βουλευτικές έδρες….
Επιλέγω να μιλήσω για θέματα που θεωρώ πιο σημαντικά από το άθλιο, βρώμικο και στημένο παιχνίδι της πολιτικής, το οποίο επικρατεί στην Ελλάδα και το γνωρίζω πολύ καλά ευρισκόμενος στο κελί μίας φυλακής γιατί δεν υπήρξα ένας από αυτούς, ένας από τους Μαυροκορδάτους, τους Νενέκους και τους τουρκοκοτζαμπάσηδες, που εξουσιάζουν σήμερα την χώρα.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γ.Γ. Λαϊκού Συνδέσμου 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
Φυλακές Δομοκού 2021