GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Απομάκρυνση των S-400 ζήτησε ο Μπλίνκεν από Τσαβούσογλου

Στη σημασία των αμερικανοτουρκικών σχέσεων αλλά και του σεβασμού των αρχών της δημοκρατικής διακυβέρνησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτω...




Στη σημασία των αμερικανοτουρκικών σχέσεων αλλά και του σεβασμού των αρχών της δημοκρατικής διακυβέρνησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Στείτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός Μπλίνκεν τόνισε τη μακροχρόνια σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Τουρκίας, το κοινό μας ενδιαφέρον για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη σημασίας των δημοκρατικών θεσμών, της διακυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός ζήτησε για ακόμα μια φορά από την Άγκυρα να μην διατηρήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 και εξέφρασε τη στήριξη του στις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. 

Σχετικά με τη Συρία, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και να υποστηρίξουν την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.

Από την πλευρά του, ο Αντονι Μπλίνκεν δεν παρέλειψε να εκφράσει συλλυπητήρια για τον θάνατο των Τούρκων ομήρων στο βόρειο Ιράκ και να επιβεβαιώσει ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι οι τρομοκράτες του ΡΚΚ φέρουν την ευθύνη για αυτή τη πράξη.

πηγη