GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Τουρκία προσέλαβε νομική εταιρεία για να ασκήσει πιέσεις για την επανεισδοχή της στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35

Η Τουρκία προσέλαβε νομική εταιρεία που εδρεύει στην Ουάσιγκτον για να ασκήσει πιέσεις για την επανεισδοχή της στο πρόγραμμα μαχητικών α...



Η Τουρκία προσέλαβε νομική εταιρεία που εδρεύει στην Ουάσιγκτον για να ασκήσει πιέσεις για την επανεισδοχή της στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 των ΗΠΑ μετά την απομάκρυνσή της με αφορμή την αγορά των ρωσικών s-400, σύμφωνα με σύμβαση που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Άγκυρα είχε παραγγείλει περισσότερας από 100 μαχητικά ενώ συμμετείχε στην παραγωγή εξαρτημάτων , αλλά απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα το 2019 αφού αγόρασε τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, τα οποία η Ουάσιγκτον θεωρεί απειλή για τα F-35.

Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία προσλάβει δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter για "στρατηγικές συμβουλές και προσέγγιση" στις αρχές των ΗΠΑ, σε ένα εξάμηνιαίο συμβόλαιο αξίας 750.000 δολαρίων που ξεκίνησε αυτόν τον μήνα.

Η Άγκυρα είπε ότι η απομάκρυνσή της από το πρόγραμμα ήταν άδικη και ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει για θετικές εξελίξεις υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το συμβόλαιο υπεγράφη με την SSTEK Defense Industry Technologies με έδρα την Άγκυρα, που ανήκει στην τουρκική προεδρία αμυντικών βιομηχανιών (SSB), την κύρια αρχή της αμυντικής βιομηχανίας της Άγκυρας.

Η Arnold & Porter θα "συμβουλεύει για μια στρατηγική για να παραμείνουν οι εργολάβοι SSB και Τούρκοι στο Κοινό Πρόγραμμα των Μαχητικών, λαμβάνοντας υπόψη και αντιμετωπίζοντας τους περίπλοκους γεωπολιτικούς και εμπορικούς παράγοντες που παίζουν", ανέφερε η σύμβαση.

Παρά την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας τον Δεκέμβριο, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εξαρτάται από τους Τούρκους εργολάβους για βασικά εξαρτήματα F-35.

ΠΗΓΗ