GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε επιφυλακή οι ΕΔ για το ''CESME'': Δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της Αθήνας η Άγκυρα

Τον πρώτο λόγο και πάλι έχει το Πολεμικό Ναυτικό Το ερευνητικό «Τσεσμέ», την Πέμπτη πρόκειται να βγει στο Αρχιπέλαγος, δυτικά του Άη Στρ...



Τον πρώτο λόγο και πάλι έχει το Πολεμικό Ναυτικό

Το ερευνητικό «Τσεσμέ», την Πέμπτη πρόκειται να βγει στο Αρχιπέλαγος, δυτικά του Άη Στράτη και της Λήμνου.

Ερωτηματικό είναι το πως θα θελήσει η Τουρκία να εκμεταλλευτεί αυτή τη ναυτική οδηγία.

Το παλιό σκαρί θα πλεύσει μόνο του στην περιοχή της navtex ή θα συνοδεύεται και από άλλα πλοία;

Το βέβαιο είναι ότι σε κάθε τουρκική εμφάνιση στο Αιγαίο, τον πρώτο λόγο και πάλι έχει το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο παρακολουθεί όλες εκείνες τις κινήσεις που γίνονται.

Το A-599 υδρογραφικό "CESME" με ηλικία που ξεπερνά τα 60 έτη-αφού ναυπηγήθηκε το 1965-και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και δυνατότητες περιορίζεται σε έρευνα ύδατος και όχι σεισμογραφικές όπως το "ORUC REIS" και το "BARBAROS" δηλαδή έρευνα η οποία δεν αφορά υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ ωστόσο και μόνο ο συμβολισμός αρκεί για να καταδείξει τις προθέσεις των γειτόνων.

Η Τουρκία αγγίζει πλέον τον 25ο Μεσημβρινό και θυμίζει γεγονότα με "πρωταγωνιστή" το επίσης ερευνητικό "SISMIK", τα οποία εκτίναξαν στο "κόκκινο" την ένταση μεταξύ των δύο κρατών προηγούμενες δεκαετίες.

Είναι ξεκάθαρό ότι με αυτή την κίνησή της η Τουρκία θέλει για μία ακόμη φορά να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση, το Ελληνικό επιτελείο θα βρίσκεται από την προσεχή Πέμπτη σε ετοιμότητα για αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και να απαντήσει σε κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Δηλώσεις Μπαχτσελί

Χτες ο αρχιφασίστας της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στο τέλος της ομιλίας που έκανε προς την κοινοβουλευτική του ομάδας, είπε τα εξής : 

''Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας που δηλώνει πως στρατηγικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή στο νησί, όπως και αυτοί που ανοίγουν θέμα για τα 4 πρώτα άρθρα του συντάγματος, είναι πιόνια των ίδιων εχθρικών κύκλων με τη σάπια νοοτροπία.''

Το ερώτημα βέβαια είναι το εξής, ακόμα να ''βυθίσουμε'' τις διερευνητικές;

Τι θα συζητήσουμε με την Άγκυρα;


πηγη