GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εθνική γραμμή απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Άρθρο του Λάμπρου Χουλιαρά -Υποστρατήγου έ.α. - Στρατηγικού Αναλυτή Επί 10ετίες τώρα η Τουρκία θέτει πιεστικά διεκδικήσεις επί της κυρι...



Άρθρο του Λάμπρου Χουλιαρά -Υποστρατήγου έ.α. - Στρατηγικού Αναλυτή


Επί 10ετίες τώρα η Τουρκία θέτει πιεστικά διεκδικήσεις επί της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας, επιδιώκοντας τη συνθηκολόγηση μας. Το σύστημα εξουσίας των Αθηνών (πολίτικο και οικονομικό) δεν κάνει τόσα χρόνια τίποτε για να αποφύγει αυτή την ιταμή συνθηκολόγηση.

Αντίθετα, για να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία του, χρεοκόπησε και υποθήκευσε τη χώρα, δεν έκανε καμία ουσιαστική προσπάθεια να ανασυγκροτήσει την παραγωγική βάση της χώρας, έδιωξε τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό, αγνόησε το δημογραφικό πρόβλημα, αδρανοποίησε το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος –Κύπρου και διευκολύνει τον αφροασιατικό εποικισμό της χώρας, που επιβάλλει η Τουρκία και χρηματοδοτεί η ΕΕ.
Συστηματικά δε, προκειμένου να έχουν επιτυχία τα σχέδια τους, υπονομεύουν, συκοφαντούν και διώκουν κάθε έννοια πατριωτισμού σε επίπεδο θεσμών, παιδείας και συμβόλων.Και βέβαια με αλλότρια μέσα και αργυρώνητους πρόθυμους προωθούν τον συμβιβασμό με την Τουρκία, (ως να χάσαμε σε πόλεμο), διά του ακρωτηριασμού μας, προετοιμάζοντας την ελληνική κοινή γνώμη με δηλώσεις των διάφορων "λαγών" του συστήματος που πονηρά λένε…
"ε, και τι θέλετε να κάνουμε; 12 μίλια αιγιαλίτιδα και πόλεμο; ΑΟΖ με Κύπρο; Συνορεύουσα ζώνη... άπαπα !!!

-"Ας μην είμαστε μαξιμαλιστές!".


Το σύστημα εξουσίας δεν κάνει αυτά που πρέπει και αυτό που μόνο το ενδιαφέρει είναι η παραμονή του στην εξουσία, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.


Πρέπει να κατανοήσουν και συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες σήμερα, ότι η εθνική ανάταξη είναι υπόθεση όλων μας πλέον.
Η κυβέρνηση, αντί να πραγματοποιεί συνομιλίες-ξέπλυμα της τουρκικής προκλητικότητας, θα έπρεπε να προβεί άμεσα στις εξής ενέργειες:


1) Κλείσιμο κόλπων και χάραξη ευθειών γραμμών βάσης, μήκους 24 ν.μ., επί όλης της ακτογραμμής, εξασφαλίζοντας έτσι το μεγαλύτερο δυνατό εύρος εσωτερικών υδάτων, (μονομερώς και όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο θαλάσσης).


2) Επέκταση χωρικών υδάτων στα 12ν.μ.(όπως και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο), από τις ευθείες γραμμές βάσης, με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, σε όλη την επικράτεια (μονομερώς και όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο θαλάσσης).


3)Ανακήρυξη Συνορεύουσας Ζώνης 24 ν.μ., από τις ευθείες γραμμές βάσης, με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, σε όλη την επικράτεια,( μονομερώς και όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο θαλάσσης).


4) Από τις ανωτέρω χαραχθείσες ευθείες γραμμές βάσης και με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, να οριοθετήσουμε την μεταξύ μας ΑΟΖ, με Κύπρο, και


5) Ως εγγυήτρια δύναμη να απαιτήσουμε άμεσα την αποχώρηση από την Κύπρο και την Kυπριακή ΑΟΖ των κατοχικών δυνάμεων και των εποίκων.

Έλληνες για την Πατρίδα