GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διαδυκτιακή εκδήλωση για το μέλλον του Κυπριακού από Βρετανούς και Τ/κ

Το «Μέλλον της Κύπρου» αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Tην εκδήλωση διοργανών...



Το «Μέλλον της Κύπρου» αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Tην εκδήλωση διοργανώνουν το Συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Συλλόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο (CTCA) και η Βρετανική Τουρκοκυπριακή Ένωση (BTCA) σε συντονισμό με τη Τουρκική δεξαμενή σκέψης (think-tank) του London School of Economics.

Μάλιστα την εκδήλωση φιλοξενεί ο πρώην υπουργός Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου Brooks Newmark Κύρια ερωτήματα που θα συζητηθούν θα είναι:

«Τι είδους μέλλον περιμένει την Κύπρο;
Δύο κράτη;
Ομοσπονδία;
Eίναι δυνατή η αναγνώριση του ψευδκράτους;».

Όπως αναφέρουν Τ/κ ΜΜΕ, εκτός από πολιτικούς, νομικούς εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς, θα λάβουν μέρος και βρετανοί βουλευτές όπως ο Sir lain Duncan Smith, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Δημοκρατικού ενωτικού Κόμματος και Μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Jeffrey Donaldson, Διεθνής Δικηγόρος, Μέλος του Συμβουλίου Queens και αρθρογράφος της Cyprus Mail Alper Ali Rıza, o Νομικός Σύμβουλος της Ομάδας Διαπραγματεύσεων του ψευδοκράτους και μέλος του Κοινοβουλίου των κατεχόμενών Truzhan Hasipoğlu , Παρέμβαση στο webinar θα κάνει και ο βοηθός του Προέδρου του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου το 1963, ο Dr.Christian Heinze, θα παρευρεθεί επίσης webinar ως ομιλητές.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom θα συζητηθεί με αφορμή την επερχόμενη Πενταμερή 5 + 1 για το Κυπριακό και θα απαντηθούν οι ερωτήσεις του κοινού.

sigma