GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στόχος των Ελλήνων για την Πατρίδα: Το αποτελεσματικό Κράτος

Του Γιώργου Μανούσου Πάγια αρχή μιας - οποιασδήποτε- κρατικής οντότητας είναι η όσο τον δυνατόν ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των αν...



Του Γιώργου Μανούσου


Πάγια αρχή μιας - οποιασδήποτε- κρατικής οντότητας είναι η όσο τον δυνατόν ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών της.

Δυστυχώς πάμπολλα είναι τα παραδείγματα στην Ελλάδα του 2021 - αλλά και παλαιότερα- που η κρατική μηχανή έχει αποδειχθεί όχι απλά ανεπαρκής, αλλά καταστροφική.Πρόσφατες περιπτώσεις όπως οι πλημμύρες στην Μάνδρα, οι φωτιές στο Μάτι αλλά και πριν λίγες μέρες με την κακοκαιρία «Μήδεια» μας υπενθυμίζουν αδιάλειπτα τις παθογένειες του Ελλαδικού κράτους το οποίο όντας ανίκανο, δεν μπορεί ούτε καν να εγγυηθεί για την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων του.

Αυτό γίνεται κυρίως για δυο λόγους, αρχικά από την αποσύνθεση των Ο.Τ.Α και την στελέχωση τους με ακατάλληλους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά και κατά δεύτερον λόγο από την κάκιστη διαχείριση δημοσίου χρήματος που στερεί την δυνατότητα αγοράς νέων, συντήρησης και καταλληλόλητας των υπάρχοντών οχημάτων (εκχιονιστικά, χωματουργικά, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κ.α)

Αποτέλεσμα αυτού, η αδυναμία έγκαιρης παρέμβασης στο πρόβλημα και βεβαίως οι καταστροφικές συνέπειες που αυτό αποφέρει.

Για να μην μιλήσουμε για τα άχρηστα δημόσια έργα που κοστολογούνται με υπέρογκα ποσά χωρίς να προσφέρουν στην ουσία καμία ανακούφιση στους πολίτες.

Στόχος των «Ελλήνων για την Πατρίδα» είναι αναδιοργάνωση του κράτους, από τις πιο μικρές βαθμίδες του, δηλαδή τις κοινότητες, τους δήμους και τις περιφέρειες μέχρι την κεντρική διοίκηση.Με σοβαρότητα, μελέτη και άμεση επέμβαση στο πρόβλημα πριν την γέννηση του. Άλλωστε το «προβλέπειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν»

Χρόνια φώναζαν οι κάτοικοι της Μάνδρας για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ.Η αδιαφορία και η απάθεια όμως, στοίχισαν και νεκρούς συμπατριώτες μας και περιούσιες που αποτελούσαν κόπους μιας ζωής.

Το ίδιο ισχύει και για το οδικό δίκτυο της χώρας στο οποίο κάθε χρόνο μετράμε εκατοντάδες θανάτους ένεκα των κακοτεχνιών, της ελλιπούς φωτοδότησης και της υπερβολικής ταχύτητας.

Για εμάς, κάθε ζωή μετράει και προτεραιότητα στον πολιτικό μας σχεδιασμό είναι κανένας Έλληνας να μην χάνεται άδικα και άσκοπα!

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι οι « Έλληνες για την πατρίδα» δεν δημιουργήθηκαν για να αποτελέσουν ένα ακόμα κόμμα φωτοβολίδα ή μια φωνή διαμαρτυρίας, αλλά ένα ισχυρό Εθνικό Κίνημα που θα αφυπνίσει το συλλογικό ένστικτο αυτοσυντήρησης και θα προσφέρει πίσω στους Έλληνες όλα όσα στερήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή : Ασφάλεια, υγεία, ευημερία.

Ελάτε μαζί μας στον αγώνα, ελάτε να αλλάξουμε την Ελλάδα!
ellhnes.net