GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νετανιάχου: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν ασκεί δικαιοδοσία πάνω στο Ισραήλ

Ανοιξε το δρόμο για την έναρξη ποινικής έρευνας  «Όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ερευνά το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου αυτό είναι κ...



Ανοιξε το δρόμο για την έναρξη ποινικής έρευνας 

«Όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ερευνά το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου αυτό είναι καθαρός αντισημιτισμός», επισημαίνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το δικαστήριο που ιδρύθηκε για να αποτρέψει φρικαλεότητες όπως το Ναζιστικό Ολοκαύτωμα εναντίον του Εβραϊκού λαού στοχεύει τώρα το μοναδικό κράτος του Εβραϊκού λαού», συνεχίζει. 

Πρώτον, ισχυρίζεται με εξωφρενικό τρόπο ότι όταν οι Εβραίοι ζουν στην πατρίδα μας, αυτό είναι έγκλημα πολέμου.

Δεύτερον, ισχυρίζεται ότι όταν το δημοκρατικό Ισραήλ υπερασπίζεται την χώρα από τους τρομοκράτες που δολοφονούν τα παιδιά μας και εκτοξεύουν ρουκέτες στις πόλεις μας - διαπράττουμε ένα άλλο έγκλημα πολέμου.

Ωστόσο, το ΔΠΔ αρνείται να ερευνήσει βάρβαρες δικτατορίες όπως το Ιράν και η Συρία, χώρες οι οποίες διαπράττουν φρικαλεότητες σχεδόν καθημερινά. 

Ωστόσο, ως Πρωθυπουργός του Ισραήλ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι: «Θα πολεμήσουμε εναντίον αυτής της διαστρέβλωσης της δικαιοσύνης με όλη μας τη δύναμη!».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Γκάμπι Ασκενάζι, μεταξύ άλλων δήλωσε από την πλευρά του ότι: «Η σημερινή απόφαση του ΔΠΔ διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο και μετατρέπει αυτόν τον θεσμό σε πολιτικό εργαλείο αντι-ισραηλινής προπαγάνδας.

Το κράτος του Ισραήλ είναι μια ισχυρή δημοκρατία με ένα ανεξάρτητο και αποτελεσματικό νομικό σύστημα που είναι σεβαστό σε όλο τον κόσμο.

Η απόφαση των δικαστών επιβραβεύει την παλαιστινιακή τρομοκρατία, καθώς και την άρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής να επιστρέψει σε άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, και θα πολώσει περαιτέρω και τις δύο πλευρές.

Μεταξύ άλλων ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ, Αβιχάι Μαντελμπλίτ δήλωσε ότι: «Το ΔΠΔ δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί του θέματος, δεδομένου, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος ούτε καμία περιοχή που ανήκει σε μια τέτοια οντότητα, και επιπλέον, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει δικαιοδοσία έναντι των Ισραηλινών πολιτών.

Αυτή η νομική θέση έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη κορυφαίων κρατών και παγκοσμίου φήμης νομικών εμπειρογνωμόνων, ωστόσο η πλειοψηφική γνώμη του Δικαστηρίου αγνόησε πολλά από τα ουσιαστικά νομικά επιχειρήματα που προβλήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο.

Το Κράτος του Ισραήλ είναι μια δημοκρατία που σέβεται τους νόμους με ανεξάρτητο νομικό σύστημα.

Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί για τις θεμελιώδεις αξίες του διεθνούς δικαίου και είναι απόλυτα ικανό να εξετάζει από μόνο του τις φερόμενες παραβιάσεις του νόμου. 

Για αυτόν τον λόγο επίσης, δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση για παρέμβαση του ΔΠΔ σε θέματα που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Κράτους του Ισραήλ».