GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αποκαλύψεις-«φωτιά» για τους ανώνυμους μάρτυρες: Πακτωλός μυστικών κονδυλίων και παράνομες συναλλαγές

Σημαντική εξέλιξη είχαμε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την δικαστική σκευωρία που οδήγησε άδικα και παράνομα στη φυλακή τον Ηλία Κα...




Σημαντική εξέλιξη είχαμε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την δικαστική σκευωρία που οδήγησε άδικα και παράνομα στη φυλακή τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Κώστα Μπαρμπαρούση και τους υπόλοιπους εθνικιστές.

Όπως έγινε γνωστό, η έκνομη δραστηριότητα αστυνομικού-στελέχους του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ., οδήγησε στο σχηματισμό δικογραφίας η οποία φέρνει στην επιφάνεια τις μεθοδεύσεις που έγιναν στην πολύκροτη Δίκη και ειδικά στο ζήτημα των προστατευόμενων (ψευδο)μαρτύρων.


Στον εν λόγω Αξιωματικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού (άνω των 120.000 ευρώ!), καθώς φέρεται να παρακρατούσε κονδύλια που αφορούσαν το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων σε διάφορες πολύκροτες υποθέσεις, μεταξύ αυτών και στην σκευωρία κατά του Ηλία Κασιδιάρη!


Τα ποσά που περιλαμβάνονται στο σχετικό ρεπορτάζ («Βήμα της Κυριακής», 21/02/2021, σελ. 60), αφήνουν τον αναγνώστη πραγματικά με το στόμα ανοιχτό: «…κρίσιμος μάρτυρας είχε οριστεί να παίρνει 1.150 ευρώ και αυτός λάμβανε 650.Τα υπόλοιπα φέρεται να τα ιδιοποιούνταν ο αξιωματικός.Σε άλλες περιπτώσεις, σημαντικός μάρτυρας έπρεπε να λαμβάνει, σύμφωνα με τα επίσημα παραστατικά, 3.500 ευρώ και ο υπεύθυνος διανομής των χρημάτων του έδινε 1850! Μάλιστα, ακολούθως, του υποδείκνυε να υπογράψει ότι έλαβε μεγαλύτερο χρηματικό ποσό.»


Τα παραπάνω στοιχεία, όπως παρατίθενται, οδηγούν με σαφήνεια στο καταρχήν συμπέρασμα ότι η καταβολή των εν λόγω ποσών είχε τακτικό και συστηματικό χαρακτήρα, δηλαδή κάτι σαν… «μισθός»!


Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος, αναφέρεται ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από «τα κρατικά απόρρητα κονδύλια» και δεν αφορούσαν μόνο τις «μετεγκαταστάσεις» τους, αλλά και «διάφορα έξοδά τους». Δηλαδή, φέρεται να γίνονταν συχνές καταβολές.

Κατά συνέπεια, ανακύπτει μέγα ζήτημα, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και να χυθεί άπλετο φως στην δυσώδη αυτή υπόθεση. Ενδεικτικώς απαριθμούμε ορισμένα ερωτήματα:


Πόσα χρήματα έπαιρνε κάθε μάρτυρας και κυρίως από πότε;Με ποια διαδικασία και κάτω από ποιες συνθήκες ή κατόπιν ποιων συμφωνιών «στρατολογήθηκαν» και κατέστησαν προστατευόμενοι μάρτυρες;Με ποια αιτιολογία καταβάλλονταν σ’ αυτούς τα εν λόγω ποσά και κατά πόσο ήταν σύμφωνη με τον νόμο η καταβολή τους;Ποια ήταν η προέλευση των κονδυλίων και ποια η διαδικασία έγκρισής και αξιολόγησής τους;Τι ρόλο έπαιξε η καταβολή αυτών των χρημάτων στα όσα (ψευδή βεβαίως) κατέθεσαν σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων εθνικιστών;


Η νομοθεσία προβλέπει ότι σε καθεστώς προστασίας, μπαίνουν "ουσιώδεις μάρτυρες οι οποίοι βοηθούν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων".


Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι εν λόγω μάρτυρες δεν ήταν ούτε ουσιώδεις, ούτε βοήθησαν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων.Βοήθησαν απλά με τα ασύστολα ψεύδη τους να στηθεί μια άνευ προηγουμένου δικαστική σκευωρία σε βάρος αθώων ανθρώπων, αθώων Ελλήνων πατριωτών.


Τα όσα τραγελαφικά κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας-περί σφαγών αμνοεριφίων, αποθηκών οπλισμού σε μοναστήρια, εκπαιδεύσεων σε στίβο μάχης στο στρατόπεδο της Μαλακάσας (όπου όμως δεν υπάρχει καν στίβος μάχης), πραγματοποίησης της εκδήλωσης των Θερμοπυλών το χειμώνα (ενώ αυτή γινόταν το καλοκαίρι) και πολλά άλλα- είναι γνωστά και περιττεύει να τα επαναλάβουμε στο παρόν άρθρο.
Το ουσιώδες είναι ότι έπειτα από αυτή την αποκάλυψη για την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών στους συγκεκριμένους μάρτυρες και για την ύπαρξη παράνομων συναλλαγών με την εμπλοκή διεφθαρμένων αστυνομικών, καθίσταται εμφατικότερη η μηδενική αξιοπιστία των καταθέσεών τους ακόμα και στα μάτια του πιο αδαούς ή του πιο δύσπιστου παρατηρητή των γεγονότων.


Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η απόφαση του Δικαστηρίου στηρίχθηκε σε απολύτως σαθρά στοιχεία και ότι τόσοι άνθρωποι είναι άδικα στη φυλακή.
ellhnes.net