GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ημίμετρα και ενοχικά σύνδρομα της κυβέρνησης

Μπουγιώτης Δημήτριος Κοινωνιολόγος Η ισχυρή εντολή που πήρε η κυβέρνηση στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, της έδωσε το πολιτικό πλεον...



Μπουγιώτης Δημήτριος

Κοινωνιολόγος


Η ισχυρή εντολή που πήρε η κυβέρνηση στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, της έδωσε το πολιτικό πλεονέκτημα να πραγματοποιήσει, ελεύθερα και ανεμπόδιστα, όλα όσα εξήγγειλε προεκλογικά.

Βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης της, όμως ακόμα διακρίνουμε ενοχικά σύνδρομα και κωλυσιεργίες μπροστά σε σοβαρά θέματα που η ΝΔ τα είχε αναγάγει σε πρωτεύοντα στην προεκλογική της ατζέντα. Η αστυνόμευση στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι αναγκαία δίχως ναι μεν αλλά.

Ήδη ετοιμάζονται διαφορετικές ομάδες όπως οι ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος).

Το βασικότερο είναι πως οι ομάδες για την προστασία των πανεπιστημίων θα εκπαιδεύονται από την ΕΛ.ΑΣ, θα φέρουν άλλα διακριτικά και θα κατέχουν μόνο γκλοπ, σπρέι πιπεριού και χειροπέδες.

Σε έκρυθμες καταστάσεις θα ειδοποιείται η ΕΛ.ΑΣ για να κάνει επέμβαση.

‘Έχουμε λοιπόν, σύσταση νέου σώματος και 1.000 προσλήψεις για το αυτονόητο. Αντί το όλο εγχείρημα να το αναλάβει εξ' ολοκλήρου η ΕΛ.ΑΣ και να κάνει αυτό που θα έκανε σε κάθε μέρος της Ελληνικής επικράτειας. Η περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας, η πρόληψη εγκληματικών ενεργειών και η καταστολή είναι καθήκον της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ημίμετρο της κυβέρνησης είναι και η αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Ένα πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων που αφορά την Εθνική μας ύπαρξη, αντιμετωπίστηκε από «δεξιά» κυβέρνηση ως ένα γραφειοκρατικό θέμα.

Η αύξηση της θητείας δεν έχει τιμωρητικό υπόβαθρο για τα «βύσματα» ή αυτούς που δεν πάνε παραμεθόριο.

Αλλά είναι η αναγκαιότητα για ολοκληρωμένη και καλύτερη εκπαίδευση των στρατιωτών θητείας.

Η τριβή με το στράτευμα και η ποιοτική αναβάθμιση, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα στην κρίσιμη ώρα. Επομένως η αύξηση της θητείας θα έπρεπε να είναι καθολική για όλους τους κληρωτούς όπου και αν βρίσκονται και αυτό να συνοδευτεί με εντατικότερη εκπαίδευση.

Η αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα είναι άλλο ένα θέμα που δεν τολμάει να αγγίξει η Νέα Δημοκρατία.

Δια στόματος κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ακόμα και υπουργών, όπως του κυρίου Βορίδη, νυν υπουργού Εσωτερικών, ακούσαμε πολλάκις από το βήμα της βουλής και από τηλεοπτικά παράθυρα πως το ζήτημα της αξιολόγησης ακόμα και της εσωτερικής μετακίνησης (κινητικότητα) του δημοσίου τομέα, πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή.

Ότι ακριβώς ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα σε αυτή τη χώρα, να ισχύσει και για το δημόσιο.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ο μπαμπούλας της αριστεράς και ο έλεγχος των ΔΕΚΟ.

Η οποία αριστερά, διακρίνεται από μια θεμελιακή της αντίφαση για την έννοια του κράτους. Η αριστερά ενώ ονειρεύεται μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά του ταξικού κράτους, στην Ελλάδα έχουμε την πολιτική της δύναμη να απορρέει από το βαθύ κράτος, που κατά γενική ομολογία χωλαίνει κυρίως οικονομικά και διοικητικά και που δεν τολμάει να ακουμπήσει η Νέα Δημοκρατία, ούτε τώρα που ο ιδιωτικός τομέας πνέει τα λοίσθια.

Τέλος άλλο ένα ημίμετρο στο οποίο οφείλω να αναφερθώ είναι όσα δρομολογούνται στο μεταναστευτικό.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση πως μείωσε τις ροές ενώ τα νούμερα που έφερε ο κ. Μηταράκης στη βουλή είναι αμείλικτα.

Κατακόρυφη αύξηση των αιτούντων ασύλου εκ των οποίων το 45% θα εγκριθεί.

Σκέψεις για δημιουργία δομών σε ξερονήσια διέρρεαν κυβερνητικοί κύκλοι στα τέλη του ΄19 και καταλήξαμε σε δομές στην ενδοχώρα και σε νευραλγικά σημεία των ελληνικών συνόρων.

Εκτενής φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων στις προεκλογικές εξαγγελίες, δεκάδες βίντεο με άρτι αφιχθέντες μετανάστες στα χωριά του Έβρου και στα νησιά μας.

Και κάτι τελευταίο για ένα θέμα που θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες.

Αυτό που θα περίμενα εγώ όταν άκουγα τη φράση «το μαχαίρι στο κόκκαλο», θα ήταν έστω μια εξεταστική επιτροπή, μια κίνηση παραδειγματισμού για τα όσα εγκληματικά συνέβησαν στο μεταναστευτικό από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Ένα μικρό μέρος της ενέργειας που σπαταλά στην επικοινωνία αυτή η κυβέρνηση, ώστε να δοθεί άπλετο φως στην κατασπατάληση κονδυλιών ύψους 1,5 δις που διαχειρίστηκε εις βάρος της Πατρίδας, η προηγουμένη κυβέρνηση για το μεταναστευτικό.

Πράγμα που δυστυχώς δεν αποσκοπεί Νέα Δημοκρατία να πράξει, βαδίζοντας μακριά από το δόγμα νόμος και τάξη...


Μπουγιώτης Δημήτριος

Κοινωνιολόγος

ethnikometopo.gr