GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βγαίνει στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος – Υπό επιτήρηση η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Στην ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν στο Αιγαίο, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου...



Στην ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν στο Αιγαίο, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τη διεξαγωγή της τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Παρτρίδα» (Mavi Vatan).

Στο πλαίσιο αυτό, ένας σημαντικός αριθμός πλοίων του στόλου έχει λάβει εντολή απόπλου από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας με κατεύθυνση τις περιοχές όπου πρόκειται να αναπτυχθούν οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, με σκοπό τη διακριτική παρακολούθησή της δραστηριότητάς τους, αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν προκλητικών συμπεριφορών σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας.

Στο Πεντάγωνο επικρατεί προβληματισμός εάν και κατά πόσο η Άγκυρα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη άσκηση προκειμένου να αυξήσει για μία ακόμη φορά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ίδια στιγμή που το ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ» εξακολουθεί να πλέει στο κεντρικό Αιγαίο πραγματοποιώντας θαλάσσιες έρευνες.


πηγη