GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα έγινε «ρόμπα» διεθνώς - AFP: «Έμειναν χωρίς ρεύμα και η κυβέρνηση έστειλε εκχιονιστικά στο κομψό Κολωνάκι»

Περίγελος έγινε η Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ λόγω της ανικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί μία απλή χιονόπτωση. Συγκεκριμένα...




Περίγελος έγινε η Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ λόγω της ανικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί μία απλή χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα το γαλλικό πρακτορείο AFP καυτηρίασε την τραγική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια» από την Αθήνα και ειδικά το περιστατικό με τα εκχιονιστικά στο... Κολωνάκι, ενώ έκανε αναφορά και στους δύο νεκρούς από διακοπές ρεύματος. 

Συγκεκριμένα το AFP ανέφερε πως «Έως και 250.000 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας».

«Χιόνι και άνεμος έριξαν περίπου 900 δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στρατιωτικές μονάδες βοηθούσαν την πυροσβεστική υπηρεσία να αφαιρέσει τα συντρίμμια».

Μάλιστα το γαλλικό πρακτορείο απέρριψε τον εξωφρενικό ισχυρισμό της κυβέρνησης πως δήθεν πρόκειται για τις χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίως 40 ετών λέγοντας πως οι μετεωρολόγοι με τους οποίους μίλησε δήλωσαν πως «οι χιονοπτώσεις, που έπληξαν την Αθήνα τη Δευτέρα, ήταν οι χειρότερες στην πρωτεύουσα από το 2008»

«Την Τρίτη, δύο ηλικιωμένοι άνδρες που έπασχαν από αναπνευστικά προβλήματα πέθαναν στο νησί της Εύβοιας κοντά στην Αθήνα μετά την αποτυχία της αναπνευστικής τους συσκευής κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια καυτηρίασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει εκχιονιστικό στο Κολωνάκι αντί για άλλες περιοχές που το είχαν πραγματικά ανάγκη, 

«Η κυβέρνηση δέχθηκε πυρά μετά την αποστολή εκχιονιστικού στην κομψή συνοικία Αθηνών στο Κολωνάκι, όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες και προσωπικά γραφεία των υπουργών, την Τρίτη, ενώ λείπουν βαριά μηχανήματα αλλού», κατέληξε.