GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δημόσια Καταγγελία: «Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ της Άτυπης 5μερούς Διάσκεψης & Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ της Κυπριακής Κυβέρνησης»

Πάνος Ιωαννίδης Νομικός, Ανεξάρτητος Πολιτευτής Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του νόμιμου Έλληνα Πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ...



Πάνος Ιωαννίδης Νομικός, Ανεξάρτητος Πολιτευτής

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του νόμιμου Έλληνα Πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταγγέλλω δημόσια:

1ον: Τη διεθνή παρανομία της Πρόσκλησης του ΓΓ του ΟΗΕ για «Άτυπη 5μερή Διάσκεψη για την Κύπρο» στη βάση των τουρκικών, συνομοσπονδιακών απαιτήσεων.

2ον: Την εθνική ασυδοσία της Κυπριακής Κυβέρνησης, με την αποδοχή της Πρόσκλησης και την εν γένει συμπεριφορά της.

Η Πρόσκληση του ΓΓ για 5μερή είναι παράνομη, καθόσον (ενδεικτικά):

  1. Παραβιάζει κατ’ επανάληψη επιβεβαιωμένα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, όπως το 186/1964, το 3112/1974, το 365/1974, το 367/1975, το 541/1983, το 550/1984, το 789/1992 κ.ά., που απαιτούν Αποχώρηση Τουρκικών Στρατευμάτων, Αποχώρηση Εποίκων, Διακρίβωση των Συνθηκών Εξαφάνισης και της Τύχης των Αγνοουμένων, Ασφαλή Επιστροφή Προσφύγων στις Εστίες & Περιουσίες τους, Κατάργηση του Ψευδοκράτους και Πλήρη Σεβασμό της Ανεξαρτησίας & Εδαφικής Ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα ίδια απαιτεί και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, βάσει του οποίου η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε ως πλήρες, ισότιμο και κυρίαρχο Κράτος-μέλος την 1η Μαΐου 2004.

2. Ο ΓΓ παραβλέπει την de facto αυτοκατάργηση της «Συνθήκης Εγγυήσεως του ‘60», λόγω της διαχρονικής συνωμοτικής συμπεριφοράς των τότε «Εγγυητριών Δυνάμεων» Βρετανίας και Τουρκίας για Κατάλυση του Κράτους, του οποίου είχαν εγγυηθεί την Ανεξαρτησία & Εδαφική Ακεραιότητα, και, αφ’ ενός συνεχίζει να επιτρέπει στη Βρετανία να υπαγορεύει την εκάστοτε συμπεριφορά του ΟΗΕ έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφ΄ ετέρου καλεί τις αυτό-καταργηθείσες «Εγγυήτριες Δυνάμεις» να αποφασίσουν για την Τύχη της Κύπρου, ερήμην του ενδιαφερόμενου Κράτους-μέλους του ΟΗΕ.

3. Ο ΓΓ αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία ωσάν να πρόκειται για «2 Κοινότητες», που σύντομα θα είναι «2 Κράτη» και ήδη έχουν «2 ηγέτες».

Δηλαδή, υποβαθμίζει το ζήτημα από παράνομη Εισβολή & Κατοχή σε «Διακοινοτική Διαφορά», δίδει «άφεση Εγκλημάτων» στην Τουρκία και αναγνωρίζει το παράνομο Ψευδοκράτος και τον παράνομο, εγκάθετο Τούρκο Ψευδοπρόεδρο.

4. Η 5μερής συγκαλείται αποκλειστικά στη βάση των τουρκικών αξιώσεων περί «Συνομοσπονδίας 2 Κρατών ή Διζωνικής-Δικοινοτικής Συνομοσπονδίας», που και τα δύο προϋποθέτουν κατάργηση του κυρίαρχου, ευρωπαϊκού Κυπριακού Κράτους, και με όρους, που συνεπάγονται τουρκική επικυριαρχία σε ολόκληρο το Νησί, με άμεση προοπτική την πλήρη τουρκοποίηση και προσάρτηση του στην τουρκική επικράτεια.

Ταυτόχρονα, η συμπεριφορά της Κυπριακής Κυβέρνησης τεκμηριώνεται (ενδεικτικά) ως ασύδοτη, καθόσον:

  1. Ενώ έχει πλήρη επίγνωση των ανωτέρω και γνωρίζει ότι «οποιαδήποτε κατάληξη της 5μερούς Διάσκεψης θα είναι επιβλαβής έως καταστροφική για Κράτος & Λαό», συνεχίζει να περιφρονεί τη βροντερή Λαϊκή Εντολή της 24ης Απριλίου 2004 και αποδέχεται την Πρόσκληση του ΓΓ, επικαλούμενη δήθεν «σθεναρή και σταθερή προσήλωση για ειρηνική διευθέτηση».

Προφανώς, η αποδοχή αυτής της Πρόσκλησης και τα όσα θα ακολουθήσουν οφείλονται σε πολύμορφο εκβιασμό, για λόγους βαθιάς διαφθοράς.

2. Παραπλανά τον Λαό με μυθεύματα περί δήθεν «προσδοκιών ευόδωσης των προσπαθειών για Δίκαιη & Βιώσιμη Λύση».

3. Μετέρχεται κάθε μέσο από-προσανατολισμού και, ταυτόχρονα, διατηρεί και ενισχύει την οικονομική δυσπραγία, που εγκαινιάστηκε συνωμοτικά το 2008 και συνεχίζει να εξελίσσεται σε μέγιστη κρίση, κατά τις τρεις τελευταίες Προεδρικές Θητείες..

Προς τούτο, επιστρατεύτηκε εμφανώς και η Επιδημία Κορωνοϊού, στην οποίαν προσδόθηκε ο χαρακτηρισμός της Πανδημίας για λόγους εκφοβισμού και περαιτέρω δυσπραγίας.

Τα ΜΜΕ σχεδόν αλώθηκαν, η προσπάθεια για ευρύτερη δικτατόρευση είναι εμφανής και το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι «ο ψυχολογικός εξαναγκασμός του Λαού ότι λανθασμένα διέσωσε το Κράτος με το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος το 2004 και ότι θα πρέπει τώρα να αποδεχθεί η Κύπρος να γίνει Τουρκία».

4. Σε αυτή την καταστροφική δίνη, η Κυβέρνηση της Λευκωσίας συμπαρασύρει και την Κυβέρνηση των Αθηνών, με ορατές ολέθριες συνέπειες για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Η μόνη διέξοδος από την εθνική αυτοχειρία, αλλά και η μόνη πλέον «πατριωτική χειρονομία» που απέμεινε για την Κυπριακή Κυβέρνηση, είναι η άμεση αποχώρηση από την εξουσία προτού γίνουν άλλες δεσμεύσεις και η διενέργεια πρόωρων Προεδρικών Εκλογών, για να δοθεί καθαρή Λαϊκή Εντολή.

*Νομικός, Ανεξάρτητος Πολιτευτής