GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός στην Τουρκία – Εμβολιάστηκε o Ερντογάν (ΦΩΤΟΣ)

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Τουρκία με το κινέζικο εμβόλιο CoronaVac, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι ο ...



Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Τουρκία με το κινέζικο εμβόλιο CoronaVac, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι ο πρώτος μετά τον υπουργό Υγείας που εμβολιάζεται, για να δώσει το καλό παράδειγμα στους πολίτες του.

Το κινέζικο εμβόλιο έλαβε την «έγκριση επείγουσας χρήσης» μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων από την Υπηρεσία Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών της Τουρκίας.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην Ινδονησία, έχει ένα εκτιμώμενο ποσοστό επιτυχίας 65%, όμως τονίζεται ότι το δείγμα των ανθρώπων – μόλις 1.620 άτομα – είναι πολύ μικρό για να εξαχθούν ασφαλή αποτελέσματα.

Το εμβόλιο δοκιμάστηκε και στην Τουρκία – επίσης σε μικρό δείγμα – όπου κατέγραψε ποσοστό επιτυχίας 91.25%.

Στην δε Βραζιλία, όπου δοκιμάστηκε σε ένα σχετικά μεγάλο δείγμα – 13.000 άνθρωποι – οι πληροφορίες για το ποσοστό επιτυχίας είναι αντικρουόμενες και τοποθετούν το ποσοστό στο 50%. 

Σήμερα, πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στην Τουρκία, εμβολιάστηκαν πάνω από 240.000 υγειονομικοί.

«Η Τουρκία διαθέτει μια ισχυρή υποδομή στην εφαρμογή προγράμματος εμβολιασμού.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πιστεύουν και υποστηρίζουν αυτή την δύναμη.

Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, εάν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, σε ανάρτησή του στο Twitter, στο οποίο παραθέτει και τον σχετικό σύνδεσμο http://covid19asi.saglik.gov.tr, όπου δημοσιεύεται ο αριθμός των εμβολιασμένων.

Οι Τούρκοι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, θα κλείνουν ραντεβού στα αρμόδια νοσοκομεία. Μετά το εμβόλιο, υποχρεούνται να παραμένουν στο νοσοκομείο για 15 λεπτά για τυχόν παρενέργειες.

Δηλώσεις Ερντογάν:

"Κι εγώ εμβολιάστηκα απόψε εδώ σε αυτό το κέντρο μαζί με βουλευτές μου και τους άλλους συντρόφους μου και συνεχίζουμε τον εμβολιασμό.

Στην Τουρκία γενικά οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τις 300.000, έτσι δεν είναι;

Η δική μου επιθυμία ειδικά είναι ότι θα είχε μεγάλο αποτέλεσμα, εάν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, ειδικά όλοι οι βουλευτές μας, να προέτρεπαν τον εμβολιασμό στα καθορισμένα σημεία εμβολιασμού για να κάνουν αυτήν την εκστρατεία ακόμη πιο ισχυρή."

"Δυστυχώς, υπάρχει μία αρνητική εκστρατεία κατά του εμβολιασμού.

Αλλά εγώ πιστεύω ότι το σοφό έθνος μου δεν θα τους δώσει αυτή την ευκαιρία και ότι με το εμβόλιο που ανακάλυψε η επιστήμη θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε αυτόν τον μπελά που ονομάζεται «κορωνοϊιός», κάνοντας το εμβόλιο."


sigma