GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεκίνησαν να διδάσκονται αλβανικά τα παιδιά στον Ασπρόπυργο!

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας ξεκίνησαν παιδιά στον Ασπρόπυργο υπό την αιγίδα της Αλβανικής πρεσβείας η οποία προωθεί την πρωτοβουλία «Μας ...



Μαθήματα αλβανικής γλώσσας ξεκίνησαν παιδιά στον Ασπρόπυργο υπό την αιγίδα της Αλβανικής πρεσβείας η οποία προωθεί την πρωτοβουλία «Μας καλεί η αλβανική γλώσσα», που ανήκει στην οργάνωση «Ομοσπονδία Αλβανών δασκάλων στην Ελλάδα» η οποία σκοπεύει να διδάσκονται τα αλβανικά στα παιδιά σε όλη την Αθήνα και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Το μάθημα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13.

Τα παιδιά πρώτα μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφαβήτου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα, την πρέσβειρα Λουέλα Χαϊνταράγκα τον αναπληρωτή πρέσβη Άλεξ Γιάσο Aleks και οι συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Για τέσσερα χρόνια, κυρία Μετκάι μέσω της ίδιας πρωτοβουλίας διδάσκει Αλβανικά σε μαθητές στο Ρέντη και είπε ότι περιμένουν και εκεί τα παιδιά στην Αθήνα να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά, επειδή η αφομοίωση στην Ελλάδα είναι πιο σοβαρή», είπε.

«Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε η κ.Μετκάι.

ΠΗΓΗ