GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προειδοποίηση Ιράν σε Τραμπ: "Κάποιοι μέσα στις ΗΠΑ θα εκδικηθούν τη δολοφονία του Σολεϊμάνι"

Χεζμπολάχ: "Ο Τραμπ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ Χουσεϊν" Οδιοικητής της Δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης τ...



Χεζμπολάχ: "Ο Τραμπ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ Χουσεϊν"

Οδιοικητής της Δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) λέει ότι άνθρωποι εντός των ΗΠΑ ενδέχεται να εκδικηθούν τη δολοφονία του κορυφαίου ιρανού αντιτρομοκρατικού διοικητή, Κασέμ Σολεϊμάνι.

"Με ό, τι κάνατε, δημιουργήσατε ένα ακόμα κίνητρο για τους αιτούντες την ελευθερία όλου του κόσμου, και είναι ακόμη πιθανό κάποιοι άνθρωποι μέσα στο σπίτι σας (ΗΠΑ) να ανταποκριθούν στο έγκλημά σας (της δολοφονίας του στρατηγού Σολεϊμάνι), είπε την Παρασκευή ο Στρατηγός Esmaeil Qa'ani, σε ομιλία σε τελετή που σηματοδότησε την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Κασέμ Σολεϊμάνι.

Ο στρατηγός Qa'ani είπε περαιτέρω ότι η πορεία της δύναμης IRGC Quds και του Μετώπου Αντίστασης δεν θα αλλάξει με τις "πράξεις κακοποίησης" των ΗΠΑ.

«Το μονοπάτι του Σολεϊμάνι είχε έναν ηγέτη.

Το κλειδί για το μεγαλείο του στρατηγού Σολεϊμάνι ήταν ότι προχωρούσε πάντα υπό αυτήν την ηγεσία. 
Αυτή η ηγεσία εξακολουθεί να ισχύει και η υποστήριξη για τους καταπιεσμένους θα συνεχιστεί επίσης», σημείωσε.

Ο διοικητής της Δύναμης Quds ανέφερε επιπλέον περιφερειακά παραδείγματα για να δείξει ότι η δολοφονία του Στρατηγού Σολεϊμάνι από τις ΗΠΑ απέτυχε να επηρεάσει το Μέτωπο της Αντίστασης. 

«Στην Παλαιστίνη, πραγματοποιείται στρατιωτική άσκηση για την επέτειο του Χατζ Κασέμ σε ένα μέρος όπου κανείς δεν θα έριχνε στο παρελθόν ούτε μία σφαίρα. Επίσης στον Λίβανο, οι Σιωνιστές φοβούνται τους τελευταίους τρεις μήνες», είπε.

«Σήμερα στη Συρία σχεδόν ολόκληρη η χώρα εκτός από το έδαφος που καταλαμβάνουν οι εγκληματίες των ΗΠΑ έχει απελευθερωθεί.

Στην αθώα και ισχυρή Υεμένη, βλέπουμε ότι συνεχίζουν να προχωρούν», πρόσθεσε ο Qa'ani.

Είπε ότι οι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας επιδίωξαν να στοχεύσουν τον Στρατηγό Σολεϊμάνι και τον Αμπού Μαχντί αλ Μουχάντι για τριάντα χρόνια, και τελικά ο «πιο βρώμικος άνθρωπος» μπήκε στον πειρασμό από το ισραηλινό καθεστώς και τη Σαουδική Αραβία και έκανε μια τέτοια «παράλογη» κίνηση.

«Ολόκληρος ο κόσμος σίγουρα θα σε καταδικάσει. Εκείνοι που διέπραξαν αυτό το έγκλημα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε όλο τον κόσμο, μπορεί να βρείτε έναν γενναίο άνθρωπο που είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους δειλούς», πρόσθεσε.

«Ο Τραμπ δεν έχει ανοσία στην απονομή της δικαιοσύνης»

Απευθυνόμενος στην ίδια τελετή, η ανώτατη δικαστική αρχή του Ιράν Ebrahim Raisi είπε ότι ο εχθρός πρέπει να ξέρει ότι η ζωή θα είναι πολύ δύσκολη από τώρα και στο εξής, και οι δράστες της δολοφονίας δεν θα είναι ασφαλείς πουθενά στον κόσμο.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα είναι απρόσβλητος στην επικράτηση της δικαιοσύνης.
Ο εχθρός δεν πρέπει να πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα απολάμβανε περιθώριο ασφάλειας μετά την εντολή του εγκλήματος», πρόσθεσε.
Σημείωσε επίσης ότι ο εχθρός πρέπει να περιμένει τη σκληρή εκδίκηση του Ιράν.

«Ο χρόνος και η τοποθεσία [της εκδίκησης] θα καθοριστούν από δυνάμεις αντίστασης», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος είπε ότι η οριστική απέλαση Αμερικανών από την περιοχή θα είναι μια από τις εκδηλώσεις της σκληρής εκδίκησης.

Η Χεζμπολάχ δεσμεύεται να εκδικηθεί

Εν τω μεταξύ, ο Χασίμ Σάφι αλ-Ντιν, επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου του κινήματος αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, δήλωσε στην ίδια τελετή ότι το μέτωπο της αντίστασης θα εκδικηθεί σίγουρα τη δολοφονία του Στρατηγού.

«Υποσχόμαστε στον Ιμάμη Χαμενεΐ και τη Δύναμη του IRGC Quds ότι η Αντίσταση δεν θα ηρεμήσει και δεν θα παραμείνει σιωπηλή προτού πάρει την εκδίκηση του στρατηγού Σολεϊμάνι», δήλωσε ο Σάφι αλ-Ντιν.

«Θα εκδικηθούμε την κακοποιό Αμερική και ο Τραμπ θα έχει την ίδια μοίρα με τον Σαντάμ Χουσεΐν. 

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας και δεν θα σταματήσουμε την αντίσταση», πρόσθεσε.

Ο ανώτερος διοικητής δολοφονήθηκε μαζί με τον ανώτερο σύντροφό του στον Ιράκ Αμπού Μαχάντ Μουχάντι και έναν αριθμό άλλων μαχητών αντίστασης σε μια επίθεση με drone τον περασμένο Ιανουάριο, με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.