GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Βουλή και Γερουσία επικύρωσαν την εκλογή Μπάιντεν

Βουλή και η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επικύρωσαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Έτσι νέος πρόεδρος της ...



Βουλή και η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επικύρωσαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Έτσι νέος πρόεδρος της υπερδύναμης είναι ο Τζο Μπάιντεν και νέα αντιπρόεδρος η Κάμαλα Χάρις.

Σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία έπαιξε ο νυν αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος έδειξε ηγετικό ρόλο, εγκαταλείποντας τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την αποκατάσταση της τάξης λόγω της θλιβερής εισβολής οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα 4 νεκρούς και την κήρυξη της Ουάσιγκτον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τυπικά ολοκληρώθηκε η ανάδειξη του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ.

Όμως τα πρωτοφανή γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική αλλά και όλο τον κόσμο δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς συνέπειες.

Μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης συζήτησαν την πιθανότητα να απομακρύνουν τον Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία μετά την εισβολή οπαδών του στο Κογκρέσο, ανέφεραν χθες, Τετάρτη, το βράδυ (ώρα Ουάσιγκτον) μέσα ενημέρωσης.

Οι συζητήσεις τους αφορούσαν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε μια πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύσσουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα CNN, CBS και ABC, τα οποία επικαλέσθηκαν ανώνυμες πηγές. Αιρετοί αξιωματούχοι και αρθρογράφοι μεγάλων εφημερίδων τάχθηκαν ανοικτά υπέρ αυτής της επιλογής, έστω κι αν δεν μένουν παρά δύο εβδομάδες πριν από το τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.