GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα δεξιά αναχώματα έπιασαν (προεκλογική) δουλειά

Γραφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος Προεκλογικό άρωμα, όπως αναμένονταν, είχε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Η μη αλλαγή των σημαντικών υπ...



Γραφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Προεκλογικό άρωμα, όπως αναμένονταν, είχε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Η μη αλλαγή των σημαντικών υπουργών, πλην Βορίδη, και η χρησιμοποίηση πολλών βουλευτών σε θέσεις υφυπουργείων και γραμματειών, δείχνει ότι ο μηχανισμός της ΝΔ πιάνει δουλειά.

Δηλαδή ξεκινούν ακόμα περισσότερα ρουσφέτια και διορισμοί ημετέρων ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα γαλάζια παιδιά σε θέσεις που θα τους κάνουν να τρέξουν τον κομματικό μηχανισμό.

Επίσης οι μη αλλαγές σε κομβικά υπουργεία όπως το Άμυνας, της Μετανάστευσης και το Υγείας, δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η τραγελαφική πολιτική αυτής της φιλελεύθερης κυβέρνησης, στους κρίσιμους για τη χώρα τομείς.

Όμως πιο σημαντικές πολιτικά είναι οι αναβαθμίσεις "δεξιών" στελεχών, όπως αυτές του Βορίδη, του Συρίγου αλλά και του Θ. Πλεύρη.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ανύπαρκτα και με εσωτερικές τριβές, ο Κ.Μητσοτάκης βλέπει ότι πρέπει να συγκρατήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους του.

Αυτούς που ενοχλούνται από την ακατάσχετη ροή μεταναστών, αυτών που θυμώνουν από τους περιορισμούς στις θρησκευτικές ελευθερίες και την υποβάθμιση των εθνικών συμβόλων, αυτούς που δεν θέλουν και άλλες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. 

Επίσης, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την οργή των ελεύθερων επαγγελματιών, που διαλύονται οικονομικά από τα μέτρα και αποτελούν μια κατηγορία που δεν θα εκφράσει την οργή της ψηφίζοντας αριστερά.

Όλα αυτά, δείχνουν την ανάγκη του πατριωτικού κινήματος να εκφράσει την οργή αυτών των ανθρώπων και να τους απεγκλωβίσει από την «νουδούλα».

Το αν τα "δεξιά" αναχώματα που προαναφέραμε καταφέρουν να συγκρατήσουν την πατριωτική ψήφο στο γαλάζιο μαντρί, είναι το μεγάλο στοίχημα της εθνικιστική και πατριωτική πολιτικής.

Αν αυτή ξεφύγει από τις γραφικότητες του παρελθόντος, παρουσιάσει θέσεις και προτάσεις, όπως χρόνια κάνει το Εθνικό Μέτωπο, τότε θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο εφιάλτη των φιλελεύθερων πολιτικών και των δεξιούληδων συνοδοιπόρων τους.

*O Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Εθνικού Μετώπου


.