GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εντολή Κινέζου Πρόεδρου σε Στρατό: «Ετοιμοπόλεμοι χωρίς τον φόβο του θανάτου»

Ο ηγέτης της Κίνας Xi Jinping κάλσε τον στρατό της χώρας του να ενισχύσει την εκπαίδευσή του το 2021 και να χρησιμοποιήσει περισσότερη ...



Ο ηγέτης της Κίνας Xi Jinping κάλσε τον στρατό της χώρας του να ενισχύσει την εκπαίδευσή του το 2021 και να χρησιμοποιήσει περισσότερη υψηλή τεχνολογία στις ασκήσεις του.

Η οδηγία δόθηκε στην σκιά των παρατεταμένων αντιπαραθέσεων με την Ινδία και την Ταϊβάν τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με το ρωρικό RT, o Xi, ο οποίος προεδρεύει της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, διέταξε τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) να διατηρήσει την «ετοιμότητα μάχης πλήρους απασχόλησης» και να είναι έτοιμος να «δράσει ανά πάσα στιγμή».

«Οι διοικητές και οι στρατιώτες ολόκληρου του στρατού πρέπει… να προωθήσουν το πνεύμα της μάχης χωρίς τον φόβο των κακουχιών και τον φόβο του θανάτου», αναφέρει η εντολή σημειώνοντας ότι φέτος θα είναι η 100ή επέτειος από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ο Xi ανέθεσε στον PLA να ενισχύσει τις «ασκήσεις της πρώτης γραμμής» και να «αυξήσει σημαντικά» τη χρήση της τεχνολογίας στις διάφορες στρατιωτικές δραστηριότητες.

Αποκαλώντας τη σύγχρονη τεχνολογία «τον πυρήνα της αποτελεσματικότητας της μάχης», ο Xi διέταξε τον στρατό να χρησιμοποιεί προσομοιώσεις υπολογιστών σε ασκήσεις και να διερευνήσει τρόπους για να προσθέσει περισσότερες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας και διαδικτύου στις επιχειρήσεις τους.


Σύμφωνα με το South China Morning Post, η αναφορά των απροσδιόριστων «στρατιωτικών ασκήσεων πρώτης γραμμής» στη γενική εντολή στην αρχή του έτους στον στρατό ήταν μια απόκλιση από προηγούμενες τέτοιες εντολές που εκδόθηκαν από τον Xi, στις οποίες ο PLA λάμβανε απλά εντολή να «διαχειριστεί κρίσεις» και αποτρέψει τον πόλεμο.»

Η Κίνα τον περασμένο χρόνο βίωσε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων με τους γείτονές της Ινδία και Ταϊβάν.

Οι εχθροπραξίες κατά μήκος των συνόρων των Ιμαλαΐων κορυφώθηκαν με μια αιματηρή αψιμαχία τον Ιούνιο, όταν σκοτώθηκαν 20 Ινδοί στρατιώτες και το Πεκίνο υπέστη άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Η ατμόσφαιρα στο έδαφος παρέμεινε από τότε τεταμένη, παρά τη δέσμευση και των δύο πλευρών για αποκλιμάκωση.

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα έστειλε ένα αεροπλανοφόρο μέσω των στενών της Ταϊβάν μια ημέρα αφότου ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έπλευσε εκεί.

Η αυξημένη στρατιωτική στάση του Πεκίνου στην περιοχή έλαβε χώρα καθώς η Ταϊπέι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εξοπλισμού και εξασφάλισε αρκετές σημαντικές συμφωνίες για όπλα με την Ουάσινγκτον.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ συνέχισαν να κατηγορούν η μια την άλλη για προκλητικούς ελιγμούς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ενώ οι δεσμοί τους υπέστησαν περαιτέρω ζημιές από τον εμπορικό πόλεμο και την υποστήριξη της Ουάσιγκτον για το κίνημα διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ.