GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χ.Μάας: «Πάω Τουρκία να μιλήσω με Τσαβούσογλου για την Ελλάδα»

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας ταξιδεύει σήμερα στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου, ακριβώς μία εβδομάδα πριν την ένα...


Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας ταξιδεύει σήμερα στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου, ακριβώς μία εβδομάδα πριν την έναρξη των διερευνητικών για να μιλήσει για την Ελλάδα... χωρίς την Ελλάδα, μάλιστα δεν έχει προγραμματίσει μέχρι στιγμής αντίστοιχη συνάντηση στην Αθήνα, κάτι που δείχνει πολλά.

Στη συνάντηση αυτή Μάας και Τσαβούσογλου αναμένεται να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει διερευνητικών επαφών και ειδικά τον τρόπο που θα ασκούν παράλληλες πιέσεις στην Ελλάδα να υποχωρήσει και να παραδώσει την εθνική της κυριαρχία στην Τουρκία.

Μάλιστα μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Τουρκία έστειλε σήματα αποκλιμάκωσης από τις αρχές του έτους - όχι μόνο με λόγια, αλλά και με ενέργειες», δήλωσε ο Maas λίγο πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα. 

Πρόσθεσε ότι η επιστροφή στις συνομιλίες με την Ελλάδα είναι «ένα σημαντικό πρώτο βήμα». 

«ταχθήκαμε ρητά υπέρ της επανάληψης των απευθείας συνομιλιών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ειδικά κατά την διάρκεια της προεδρίας μας στο Συμβούλιο της ΕΕ το τελευταίο εξάμηνο», συνέχισε ο κ. Μάας και έκανε λόγο για μια «πραγματική ευκαιρία βιώσιμης αποκλιμάκωσης» της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η θετική δυναμική των τελευταίων εβδομάδων πρέπει να διατηρηθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργηθεί η βάση για έναν διάλογο προσανατολισμένο στις λύσεις», δήλωσε ο Maas.

«Γι 'αυτό ταξιδεύω σήμερα στην Άγκυρα για να ενθαρρύνω τον ομόλογό μου, Mevlut Cavusoglu, να συνεχίσει αποφασιστικά και να διαιωνίσει την εποικοδομητική πορεία των τελευταίων εβδομάδων»

«Ως εταίρος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει σαφή υποχρέωση να επιλύει ακόμη και δύσκολες διαφορές στις διαπραγματεύσεις, τηρώντας το διεθνές δίκαιο και να μην θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή».